Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Ömer Dodanlı yazdı: Bir arazi için daha kaç can toprağa düşecek?
Ömer Dodanlı yazdı: Bir arazi için daha kaç can toprağa düşecek?

Ömer Dodanlı yazdı: Bir arazi için daha kaç can toprağa düşecek?

Siverek'te son zamanlarda artış gösteren kavga ve ölüm olayları yüreğimizi derinden yakıyor.
İnsanlar, çok basit sebeplerden dolayı silahına sarılarak ocaklar yakmakta;  anneleri gözyaşlı, çocukları yetim, eşleri dul bırakabilmektedir.
Taşlı kırsal Mahallesi'nde yaşanan 4 kişinin öldüğü olay halen hafızalardaki tazeliğini koruyor.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Siverek Taşlı kırsal Mahallesi'ndeki olayla ilgili olarak, "Üç vatandaşımızı çok gereksiz meseleden dolayı kaybettik" açıklaması her şeyi özetliyor aslında. Bugüne kadar kentimizde yaşanan ölümlü kavgalarla ilgili bir araştırma yapılsa kavga sebeplerinin "incir çekirdeğini doldurmayan önemsiz meseleler" olduğu pekala görülecektir.
Siverek'te yaşanan ölümlü olayların başında hiç şüphesiz "arazi kavgaları" gelmektedir.
Tarafların arasını bulmak elbette kolay olmayacaktır. 50-100 yıldır süren anlaşmazlıklar elbet birkaç günde çözülecek değildir. Ancak artık bu soruna bir “dur” demenin zamanı geldi de geçiyor.
Sivil toplum kuruluşları, kentin ileri gelenleri ve kanaat önderleri de bu konuda inisiyatif alarak hiçbir karşılık beklemeden sorunun çözümüne katkı sunmalıdır.
Bu konuda en büyük görev hiç şüphesiz "Diyanet" kurumuna düşmektedir. Müftülüğün görevi sadece namaz kıldırmak ve kıble yönü tespiti olmamalıdır. İnsanlar arasında sulhu sağlamakta görev üstlenmelidir.
Gerekirse köy köy, mahalle mahalle, kapı kapı dolaşılmalıdır. Sorunların tespiti yapılmalıdır. Sorunların çözümü için istişareler yapılmalıdır.
Bu memleket hepimizindir, memleketimize sahip çıkmak ise hepimizin görevidir.
 
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan