Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Tüm gözler Yarın toplanacak Kabine’de! Normalleşme Kararları masada
Tüm gözler Yarın toplanacak Kabine'de! Normalleşme Kararları masada

Tüm gözler Yarın toplanacak Kabine’de! Normalleşme Kararları masada

(RHA Ajans/RHA) -Tüm gözler Pazartesi günü toplanacak olan Kabine toplantısının ardından gözler 31 Mayıs'ta toplanacak olan Kabine toplantısına çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz" mesajının ardından 1 Haziran'da yaz döneminde devreye sokulacak normalleşme planının da detayları netleşmeye başladı. 31 Mayıs'ta toplanacak olan Bilim Kurulu toplantısının ardından Pazartesi günü gerçekleşecek Kabine toplantısının ardından yeni normalleşme planları kamuoyuna açıklanacak.
Normalleşme adımları için pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısı bekleniyor. Vatandaş ve esnaf rahatlama beklerken temkini elden bırakmayan uzmanlar, yüksek Kovid-19 vaka sayısına sahip illerde önlemlerin bir anda kaldırılmasının uygun olmayacağı görüşünde.
Türkiye, 1 Haziran’dan itibaren Koronavirüsle mücadelede yeni bir döneme giriyor. Bilim Kurulu’nun tavsiyelerinin yarın gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu’nda değerlendirilerek netleşmesi beklenirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “yasaklamaları daha azaltan ama kişisel koruyucu tedbirleri daha yoğunlaştıran bir döneme girileceği” yönündeki açıklamaları beklentileri yükseltti.
1 Haziran sonrası kademeli normalleşmenin nasıl sürdürüleceği ise Bilim Kurulu’nun yaptığı değerlendirme ve tavsiye kararları da dikkate alınarak yarın toplanacak Cumhurbaşkanlığı Hükümeti kabinesinde kararlaştırılacak.

Advert

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa Valisi Şıldak, devam eden yatırımları inceledi

Şanlıurfa, 5 Mayıs (Hibya) Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Birecik'te devam eden kamu yatırımlarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan