Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Urfa’daki hastanede darp iddiası: Bakan Koca’ya soruldu
Urfa’daki hastanede darp iddiası: Bakan Koca’ya soruldu

Urfa’daki hastanede darp iddiası: Bakan Koca’ya soruldu

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa’da bir hastanede yaşanan darp iddiası meclise taşındı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soruldu.
Şanlıurfa HDP Milletvekili Ömer Öcalan, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan darp iddiasını meclise taşıdı.
Milletvekili Ömer Öcalan, konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlamasıyla istemiyle meclise soru önergesi sundu.
İşte o soru önergesi:
30 Mayıs 2021 tarihinde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doğum yapan eşine ihtiyaçlarını götüren Hasan Kılıç, hastane güvenliği tarafından darp edildiğini iddia etmektedir. Baba olma sevinciyle sabah 5’te hastaneye gittiğini söyleyen Hasan Kılıç, yaşadıklarını “Eşime ihtiyaçlarını bırakmak için güvenlikten rica ettim. Hiçbir fiziksel saldırı ve sözlü münakaşa da bulunmadım. Güvenlik bağırmaya başladı, içeri giremezsin dedi sonra beni darp etti” şeklinde ifade ederek hastanede uğradığı şiddeti dile getirmektedir.  Konu ile ilgili Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni aramamıza rağmen herhangi bir yetkiliye ulaşamadığımız gibi bir süre sonra santral ile de iletişim kurulamamıştır.  
Bu bağlamda;
1- 30 Mayıs 2021tarihinde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doğum yapan eşine ihtiyaçlarını götüren Hasan Kılıç’ın hastane güvenliği tarafından darp edildiği iddiası doğru mudur? Doğru ise söz konusu hastane personeli ile ilgili herhangi bir işlem yapılmış mıdır?
2- Hasan Kılıç’ın hastane güvenliği tarafından darp edildiğine dair kamera kayıtları var mıdır? Varsa görüntüler, söz konusu şiddet iddialarını doğrular nitelikte midir?
3- Bu ve benzer durumlarda kurumlarınızla iletişim sorunu yaşanmasının gerekçesi nedir?  Bakanlığınızın sağlıklı ve doğru iletişim kurmak ve yaşanan sıkıntıların giderilmesi ile ilgili bir programı var mıdır?
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’nın bayan boksörleri sahada…

Şanlıurfa'da faaliyetlerini sürdüren Yedi Kıta Uluslararası Arama ve Kurtarma Derneği sosyal faaliyetler kapsamında üyelerine boks , kick boks yakın dövüş konusunda eğitimler veriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan