Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Aşı haritası güncellendi! İşte Urfa’da aşılanan kişi sayısı
Aşı haritası güncellendi! İşte Urfa'da aşılanan kişi sayısı

Aşı haritası güncellendi! İşte Urfa’da aşılanan kişi sayısı

(RHA AJANS/RHA) – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada bugün itibarıyla 30 milyon doz aşı yapıldığını söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın kendi sitesinde yayınlanan aşı haritasında ise il il uygulamanın ne aşamada olduğu bilgisini kamuoyuyla paylaşıyor.
Koronavirüse karşı ülkemizde 14 Ocak'ta başlatılan aşılama uygulaması, tüm hızıyla devam ediyor. Almanya-ABD ortaklığında geliştirilen Biontech aşısının yanı sıra ülkemizde kullanılan aşılardan bir diğeri ise Çinli Sinovac oldu. Rus aşısı Sputnik'in de ilerleyen günlerde uygulamada kullanılması bekleniyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada bugün itibarıyla 30 milyon doz aşı yapıldığını söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın kendi sitesinde yayınlanan aşı haritasında ise il il uygulamanın ne aşamada olduğu bilgisini kamuoyuyla paylaşıyor.
Yayınlanan tabloya göre; 1. doz uygulanan kişi sayısı 17 milyon 145 bin 219'a ulaşırken, 2. doz uygulanan kişi sayısı ise 12 milyon 867 bin 31 oldu.
Şanlıurfa'da ise aşılanan kişi sayısı 231 bin 446 kişiye ulaştı. Şanlıurfa'da birinci doz aşı olanların sayısı 139 bin 23 olurken, ikinci dozu olanların sayısı ise 92 bin 423 oldu.
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan