Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Urfa’nın evlilik haritası yayınlandı! İşte merak edilenler
Urfa'nın evlilik haritası yayınlandı! İşte merak edilenler

Urfa’nın evlilik haritası yayınlandı! İşte merak edilenler

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Şanlıurfa'nın evlilik haritası yayınlandı. Rakamlarda kentteki akraba evlilikleri, kadınların ve erkeklerin ilk evlenme gibi yaşları yer alıyor.
Drdatastats, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine dayanarak  Şanlıurfa'nın evlilik haritası yayınladı. Rakamlarda kentteki akraba evlilikleri, kadınların ve erkeklerin ilk evlenme gibi yaşları yer alıyor.
Buna göre, 2020 yılı itibariyle en çok akraba evliliğinin yapıldığı il İstanbul olurken, İstanbul'u ise 2 bin 253 akraba evliliği ile Şanlıurfa rakip etti.
Rakamlara bakıldığında Şanlıurfa'da erkeklerde ilk evlenme yaşı 26 olarak kayıtlara geçerken, kadınlarda 23,3 olarak kayıtlara geçti.
Rakamlara göre, Şanlıurfa’da yılın her ayında evliliklerin gerçekleştiği görülüyor.
2020 yılı rakamlarına göre Şanlıurfa’da Ocak’ta bin 519, Şubat’ta bin 365, Mart’ta bin 299, Nisan’da 908, Mayıs’ta 609, Haziran’da bin 253, Temmuz’da bin 385, Ağustos’ta bin 295, Eylül’de bin 251, Ekim’de bin 1320, Kasım’da bin 318 ve Aralık’ta bin 402 evlilik yapıldı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan