Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / ZMO Başkanı Melik isyan etti: Ne bir Fıstık Araştırma Enstitüsü var
ZMO Başkanı Melik isyan etti: Ne bir Fıstık Araştırma Enstitüsü var

ZMO Başkanı Melik isyan etti: Ne bir Fıstık Araştırma Enstitüsü var

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik, “Şanlıurfa’da yaklaşık olarak 28,5 milyon Antepfıstığı ağacı var. Türkiye fıstık üretiminin % 50 sini karşılıyor ama Şanlıurfa’da ne bir Fıstık Araştırma Enstitüsü var ne de Sert Kabuklu Meyveler Enstitüsü var” dedi.
Şanlıurfa Türkiye’de üretilen fıstığın büyük bir bölümünü yetiştirse de sanayi ne gerekli araştırmaların yapıldığı mercilerin kurulmamış olmasından dolayı gerekli reklamı yapamıyor.
“FISTIK AĞAÇLARI KURUYOR ÜRETİCİLER PERİŞAN”
Yaşanan bu duruma bir tepki de Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik’ten geldi. Başkan Melik, Şanlıurfa’da çiftçilerin perişan bir halde olduğunu ifade etti.
Melik açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Şanlıurfa’da yaklaşık olarak 28,5 milyon Antepfıstığı ağacı var. Türkiye fıstık üretiminin % 50 sini karşılıyor ama Şanlıurfa’da ne bir Fıstık Araştırma Enstitüsü var ne de Sert Kabuklu Meyveler Enstitüsü var. Fıstık ağaçları kuruyor üreticiler perişan.”
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan