Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Süleyman Turan yazdı: Urfa’da atağa geçmeyen muhalefet
Süleyman Turan yazdı: Urfa’da atağa geçmeyen muhalefet

Süleyman Turan yazdı: Urfa’da atağa geçmeyen muhalefet

TDK sözlüğünde “Muhalefet”: Bir tutuma, bir görüşe karşı olma “Muhalefet Partisi” de, hükümet kurmaya katılmamış parti olarak tanımlanmıştır. Konumuz, şehrin sorunlarına sessiz kalan muhalefet.
Hukuk devletlerinde muhalefet partilerinin etkinliği, evrensel hukuk kurallarına göre yürütülür. Kanun devletlerinde ise muhalefet partilerinin etkinliği, yürürlükteki yasalara göre yürütülür.
Şanlıurfa’nın sorunları nedir diye sorsak şüphesiz herkes kendine has bir cevap verir. Kimisi işsizlik der, kimisi mevsimlik tarım işçileri der, kimisi arazi kavgaları der, kimisi intiharlar der. Der der bu liste uzadıkça uzayıp gider.
Ama bana sorarsınız Şanlıurfa’nın en büyük sorunu bir türlü atağa geçemeyen, kentin sorunları olduğunda adeta iktidarın ekmeğine yağ sürecek şekilde sessizliğe bürünen muhalefet sorunudur.
Şanlıurfa’da yeterince muhalefet yapıldığını söylemek güç. Ciddi bir muhalefet yok. Muhalefet iktidarı bırakmış kendi iç muhalefetiyle uğraşıyor. Güncele ilişkin siyaset geliştiremiyor.  Buda da doğal olarak Şanlıurfa’da yaşanan sorunların çözülememesine ve sorunların kangren haline gelmesine neden oluyor.
Mevsimlik tarım işçilerimiz karayollarında kazalarda can verirken, Şanlıurfalı insanlarımız işsizlik yüzünden bunalıma girerken, genç insanlar canına kıyarken, esnaflar ekonomik sıkıntılardan dolayı birer bire kepenk kapatırken, incir çekirdeğini doldurmayan sebeplerden dolayı insanlar birbirini öldürürken, kentte muhalefet görevi gören partilerin il başkanları nerede acaba?
Muhalefet partililerinin il başkanları olaylarla ilgili basına demeç verip Twiter’de tweet atmaktan başka ne yaptınız?
Şanlıurfa’nın çok ciddi bir muhalefet sorunu olduğunu görmemiz gerekiyor… Hep birlikte gözlemlediğimiz gibi, iktidarı eleştirmeyi amaçlayan gazeteciler, muhalefet sözcüleri tarafından gündeme getirilen konulara ilgi duymuyorlar. Buna karşı dedikodu ve çamur niteliğindeki asılsız iddialara dayanarak zaman geçirmeyi, muhalif olarak kabul ediyorlar. İktidar parti milletvekilleri vatandaşların sorunlarına zaten kulak tıkamış durumda.
Onun için Şanlıurfa’da sorun ne diye sormaya gerek yok. Kentin en önemli sorunu sorunlara duyarsız kalan muhalefet sorunudur.
Hal böyle olunca biz de diyoruz ki al birini vur ötekine.
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa derbisinin galibi Siverek oldu

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Siverek Belediyespor, grup lideri Viranşehir Belediyespor’u kendi evinde 2-1 mağlup etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan