Anasayfa / TÜM HABERLER / SPOR / Kurs başladı: Geleceğin antrenörleri Urfa’da yetişecek
Kurs başladı: Geleceğin antrenörleri Urfa’da yetişecek

Kurs başladı: Geleceğin antrenörleri Urfa’da yetişecek

(RHA AJANS/RHA) – Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından düzenlenen 1. Kademe Vücut Geliştirme ve Fitness Antrenörlük kursu Şanlıurfa’da start aldı.
Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından düzenlenen 1. Kademe Vücut Geliştirme ve Fitness Antrenörlük kursu Şanlıurfa’da start aldı.
 
Şanlıurfa’da düzenlenen kursa 1.kademe ve 2.kademe olmak üzere 80 kişi katılım sağladı. 3 gün sürecek eğitim sonunda kursa katılanlara Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından onaylı ve tescilli antrenörlük belgesi verilecek.
Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Milli Takım Kıdemli Başantrenörü Ersin Kuruel, kursun 3 gün süreceğini ve 3 gün sonunda kursu bitirenlere antrenörlük belgesi verileceğini ifade etti.
 
“TÜRKİYE VÜCUT GELİŞTİRME, FİTNESS VE BİLEK GÜREŞİ FEDERASYONU’NUN ONAYLI VE TESCİLLİ ANTRENÖRLERİ OLACAKLAR”
Kuruel konuşmasında, “Buraya 1.kademe ve 2.kademe kurstaki arkadaşların eğitimi için geldik. Burada yaklaşık 80 kişilik bir kitleye ders vereceğiz. 1.kademede aşağı yukarı 50 kişi, 2.kademede 35 kişi. Arkadaşların kursları 3 gün sürecek. Bundan daha öncesinde Anadolu Üniversitesi’nde 3,5 ay eğitim aldılar. Online 10 gün ve burada yüz yüz 3 gün eğitimi tamamlayacağız. Buradaki arkadaşlar bu kursları bitirdikten sonra resmi olarak Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu’nun onaylı ve tescilli antrenörleri olacaklar. Akademiyi bitirenler yardımcı antrenör, bir sene bekledikten sonra da 2.kademeye başvuracaklar. Kursu bitirenler resmi olarak spor salonu işletebilecek, herhangi bir spor salonunda resmi olarak çalışabilecekler. Bu bölgeye ilk defa geliyorum. Buraları çok seviyorum, burada çok başarılı sporcu ve antrenörler olduğunu biliyorum. İnşallah bu eğitim süreci devam eder. Umarım 2,3 ve 4.kademelerle de buraya gelmek nasip olur. Şimdiden bütün arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.
 
“KURSİYERLER EĞİTİM SÜRECİNDE ÇOK DEĞERLİ BİLGİLER ALACAKLARDIR”
Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sait Akdağ, kursiyerlerin eğitim sürecinde çok önemli bilgiler alacaklarını belirterek şöyle devam etti:
“Geçen sene 1.kademeyi Şanlıurfa’da açtıktan sonra tabii araya bir pandemi dönemi girdi. Pandemi nedeniyle de 8-9 ay önce açmamız gereken kurs bugünlere kaldı. Federasyonlar etkinliklerini askıya almak durumunda kaldılar. Normalleşme adımları ile beraber federasyonda faaliyetlerine başladılar. Bu noktada federasyon başkanımız Niyazi Beye teşekkür ederim. 1.kademe ve 2.kademe olmak üzere yaklaşık 80 kişi eğitim alıyor. 1.kademede aşağı yukarı 50 kişi, 2.kademede 35 kişi var. Kursiyerler eğitim sürecinde çok değerli bilgiler alacaklardır. İnşallah burada eğitim alan kardeşlerimiz spor konusunda bölgedeki insanlara faydalı olacaklardır. Ben buraya katılıp emek veren bütün paydaşlara teşekkür ediyorum.”
 
 
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

EHF Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek finalinde Konyaaltı Belediyesi ile İzmir BBSK eşleşti

2022-2023 EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası'nın bugün çekilen Çeyrek Final kurasında, Antalya Konyaaltı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi eşleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan