Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / ŞUTİM’in elektrik kesintileri meclis gündeminde: Bakan Dönmez’e soruldu
ŞUTİM'in elektrik kesintileri meclis gündeminde: Bakan Dönmez'e soruldu

ŞUTİM’in elektrik kesintileri meclis gündeminde: Bakan Dönmez’e soruldu

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa'da ŞUTİM'de iki günden bu yana devam eden elektrik kesintileri meclis gündemine taşındı.
Şanlıurfa'da ŞUTİM'de iki günden bu yana elektrik kesintileri devam ediyor.
ŞUTİM'de iki günden bu yana devam eden elektrik kesintileri meclis gündemine taşındı.
HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi verdi.
İşte o soru önergesi:
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (DEDAŞ) keyfi ve hukuksuz uygulamaları sonucu bölgede elektrik kesintilerinin ve mağdurlarının sayısı her geçen gün artmaktadır. Son olarak Şanlıurfa Paşabağı Mahallesi’nde bulunan ŞUTİM Perakendeciler Sitesi’nde yaşatılan kesintiler nedeniyle esnaflar elektrikle çalışan kepenklerini kapatıp evlerine gidemez olmuşlar, elektrikle çalışan tartı, terazi vb aletlerin çalışamaması sebebiyle  iş yapamaz hale gelmişlerdir. Yanı sıra, klima ve soğutucuların çalıştırılamaması ve soğutucularda durması gereken gıda ve içecek gibi ürünlerin bozulması da ŞUTİM Perakendeciler Sitesi esnaflarını büyük zararlara uğratmıştır.
Bu bağlamda;
1) DEDAŞ tarafından yaşatılan mağduriyetler, keyfi ve hukuksuz uygulamalar ile ilgili Bakanlığınızın herhangi bir girişimi ya da yaptırımı olacak mıdır?
2) Şanlıurfa ŞUTİM Perakendeciler Sitesi esnafının mağduriyetlerinin giderilmesi için herhangi bir girişiminiz olacak mıdır?
3) Şanlıurfa halkının ve esnafının daha fazla zarara uğramaması ve mağduriyetlerin yaşanmaması için mevcut kesintilerin sonlanması adına herhangi bir girişiminiz olacak mıdır?
4) DEDAŞ hakkında bugüne kadar bakanlığınıza iletilen şikayet başvuru sayısı nedir? Bu başvurulardan kaçı hakkında Bakanlığınız tarafından işlem yapılmıştır?
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa’da uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelede işbirliği çağrısı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın yürüttüğü "Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum” adlı bağımlılık projesiyle ilgili vatandaşlara cuma namazında okunan hutbenin ardından çağrı yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan