Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Kamuda 2023’e kadar tasarruf yapılacak: Kemer sıkma devri başladı
Kamuda 2023'e kadar tasarruf yapılacak: Kemer sıkma devri başladı

Kamuda 2023’e kadar tasarruf yapılacak: Kemer sıkma devri başladı

(RHA AJANS/RHA) – Kamu kurum ve kuruluşlarında alınacak tasarruf tedbirleriyle ilgili genelge Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan genelgede, kamu kurum ve kuruluşlarında araç kullanımından cep telefonu faturalarına, gazete ilanlarından davet ve etkinlik organizasyonuna kadar çok sayıda kalemde yapılacak kesintinin ayrıntıları yer alıyor.
Resmi Gazete'de yer alan genelgeye göre, içinde bulunulan yılı ve takip eden yılların bütçelerinde ilave yük oluşturacak şekilde faaliyet genişlemesine ve iş artışına gidilmeyecek.Kamu kurum ve kuruluşları kendi kuruluş mevzuatında belirtilen faaliyet alanları ile doğrudan ilgili olmayan herhangi bir harcama ve taahhütte bulunmayacak. İhale şartname ve sözleşmelerine alım konusu ile ilgili olmayan unsurları dahil etmeyecekler.
KİRALAMA VE SATIN ALMA İŞİ  YAPILMAYACAK
Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yurt içi ve dışında hiçbir surette hizmet binası, lojman ve sosyal tesis arsa ve arazisi satın alınmayacak, kamulaştırmayacak, yeni kiralama yapılmayacak ve yeni inşaata başlanmayacak.
TAŞIT EDİNİMİ OLMAYACAK
Kamu tarafından acil ve zorunlu haller dışında ne surette olursa olsun yeni taşıt edinilmeyecek. Kanun hükümlerinin izin verdiği haller hariç, hiçbir makama arazi, binek gibi taşıtlar ile yabancı menşeli taşıt makam aracı olarak tahsis edilmeyecek.

Advert

İlginizi Çekebilir

Dış ticaret açığı nisanda arttı

Ticaret Bakanlığı, 2024 yılı Nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre; ihracat yüzde 0,1 oranında artışla 19 milyar 271 milyon dolar, ithalat yüzde 4,2 oranında artışla 29 milyar 171 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan