Anasayfa / TÜM HABERLER / ASAYİŞ / Yaşlı çiftin 160 bin lirasını aldılar: Şanlıurfa’da kıskıvrak yakalandılar
Yaşlı çiftin 160 bin lirasını aldılar: Şanlıurfa'da kıskıvrak yakalandılar

Yaşlı çiftin 160 bin lirasını aldılar: Şanlıurfa’da kıskıvrak yakalandılar

(RHA AJANS/RHA) – Karaman'da dolandırıcılar, "Bankadaki hesaplarınızdan terör örgütüne para aktarıldı" diyerek kandırdıkları yaşlı çiftin 160 bin lirasını çaldı. "Eve gelen polis arkadaş 'vatan' diyecek, siz de 'bayrak' diyerek parayı vereceksiniz" ifadelerini kullanan dolandırıcılar, bir gün sonra yeniden para isteyince yaşlı çift durumdan şüphelendi. Yaşlı çiftin şikayeti üzerine şüpheliler Şanlıurfa'da kıskıvrak yakalandı.

Dolandırıcılık olayı 17 gün önce Karaman iline bağlı Ziya Gökalp Mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, dolandırıcılar telefonla aradıkları emekli gurbetçi 78 yaşındaki R.G.'ye terörle mücadele polisi olduklarını ve bankadaki hesaplarından terör örgütüne para aktarıldığını, kendilerinin ise parayı güvenli hesaba aktaracaklarını söyleyerek kendisinden para istediler. 
Yaşlı adam telefonla konuştuktan bir gün sonra eşiyle birlikte bankaya giderek hesabındaki 13 bin Euro ile 29 bin Türk Lirasını çekti. Yaşlı çift daha sonra evlerine gelen dolandırıcı Mehmet Y.'ye poşet içerisinde paraları teslim etti. 
1 GÜN SONRA PARAYI İSTEYİNCE ÇİFT ŞÜPHELENDİ
Yaşanan olaydan sonra dolandırıcılar yaşlı çifti arayarak bir kez daha para istedi. Durumdan şüphelenen çift olayı polise bildirdi. Çiftin ihbarı ile harekete geçen ekipler, çiftin dolandırıldığını ortaya çıkardı ve şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
URFA'DA KISKIVRAK YAKALANDILAR
Yapılan çalışmalar sonunda dolandırıcı, geldiği Karaman Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde ticari taksiye binerken tespit edildi. Takibi sürdüren ekipler şahsın tam eşkalini ise kola ve su almak için girdiği bakkal dükkanının güvenlik kamerasından belirledi. Ekipler şahsın bilgi ve eşkalini Şanlıurfapolisi ile paylaştı. Özel ekip, Şanlıurfa polisi ile birlikte düzenlediği operasyonla telefon dolandırıcısı Mehmet Y.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Karaman'a getirilen zanlı işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da terör örgütüne dev operasyon: 15 şahıs tutuklandı

(RHA AJANS/RHA) – PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütüne yönelik Şanlıurfa Merkez, Suruç ve Viranşehir ilçeleri ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan