Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Gaziantep ihracatta profesyonel ligde: Şanlıurfa komşuya göre mahalle liginde
Gaziantep ihracatta profesyonel ligde: Şanlıurfa komşuya göre mahalle liginde

Gaziantep ihracatta profesyonel ligde: Şanlıurfa komşuya göre mahalle liginde

(RHA AJANS/RHA) – Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Haziran ayı Bölge ihracatına ilişkin rakamları kamuoyuyla paylaştı. Güneydoğu’nun lokomotif şehri Gaziantep ise Haziran ayını %41’lik artış oranı ve 914 milyon 302 bin dolarlık ihracatla tamamlayarak tüm zamanların en yüksek aylık ihracat değerine ulaştı. Şanlıurfa'da ise ihracat komşu Gaziantep'e göre 13 milyon dolar gibi komik bir rakamda kaldı.
Gaziantep, 2021 Ocak-Haziran dönemindeki 4 milyar 825 milyon dolarlık ihracatıyla Türkiye’nin en çok ihracat gerçekleştiren beşinci ili olmayı sürdürüyor.
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Haziran ayı Bölge ihracatına ilişkin rakamları kamuoyuyla paylaştı. Geride bıraktığımız ayda Bölgenin ihracatı, bir önceki yılın Haziran ayına göre %34 oranında artarak 1 milyar 13 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Güneydoğu’nun lokomotif şehri Gaziantep ise Haziran ayını %41’lik artış oranı ve 914 milyon 302 bin dolarlık ihracatla tamamlayarak tüm zamanların en yüksek aylık ihracat değerine ulaştı. 
URFA NERDE İHRACAT NEREDE!
2021 yılı Haziran ayında GAİB'in iştigal sahasına giren diğer illerin ihracat rakamları da açıklandı Kahramanmaraş 115 milyon dolar, Mardin 75,1 milyon dolar, Malatya 27,1 milyon dolar, Diyarbakır 18,2 milyon dolar, Şanlıurfa 13 milyon dolar, Adıyaman 10 milyon dolar ve Kilis'in 6,3 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan