Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / İyi Partili Türkkan’dan mecliste DEDAŞ çıkışı: Bu yapılanların adı tam anlamıyla çiftçilere zulüm
İyi Partili Türkkan'dan mecliste DEDAŞ çıkışı: Bu yapılanların adı tam anlamıyla çiftçilere zulüm

İyi Partili Türkkan’dan mecliste DEDAŞ çıkışı: Bu yapılanların adı tam anlamıyla çiftçilere zulüm

(RHA AJANS/RHA) – İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, "DEDAŞ’ın sulamanın yapıldığı bu hayati dönemde Sulama Birliklerinin borcu var bahanesiyle enerjiyi kesmesi çiftçilerin ekmiş oldukları ürünlerin ortada heba olmasına sebebiyet oluyor. Bu durum büyük maddi kayıplara yol açıyor. Bu yapılanların adı tam anlamıyla çiftçilere zulüm" dedi.
Şanlıurfa'da hem vatandaşın hem çiftçinin hem de esnafın DEDAŞ sorunu bitmek bilmezken, bu sorun katlanarak devam ediyor.
DEDAŞ‘ın elektrik borcu gerekçesiyle çiftçilere yönelik olarak uyguladığı ‘Desteklemeye bloke’ uygulaması bu kez İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan tarafından Meclise taşındı.
Meclis grubunda söz alıp bu konuyu gündeme getiren Türkkan, şu ifadelere yer verdi:
”Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Şanlıurfa‘da borcu olsun veya olmasın kanuna uygun olmayan bir şekilde bütün çiftçilerin Ürün ve Doğrudan Gelir Destekleme hesaplarına bloke koyuyor. DEDAŞ, Sulama Birliklerinden alacaklarını tahsil edebilmek için elektrik kesme yoluna gidiyor. Bu büyük bir haksızlık. DEDAŞ’ın sulamanın yapıldığı bu hayati dönemde Sulama Birliklerinin borcu var bahanesiyle enerjiyi kesmesi çiftçilerin ekmiş oldukları ürünlerin ortada heba olmasına sebebiyet oluyor. Bu durum büyük maddi kayıplara yol açıyor. Bu yapılanların adı tam anlamıyla çiftçilere zulüm. Bu konuda hükümetin dikkatini çekmek istiyorum.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sosyal tesislerinde memur ve öğrencilere indirim

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentte örnek bir karara imza attı. Alınan karar doğrultusunda belediye bünyesindeki tüm sosyal tesislerde öğrencilere, memurlara ve belediye personeline indirim uygulanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan