Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Kıymetliler haftaya satıcılı başladı

Kıymetliler haftaya satıcılı başladı

Piyasalar açısından kritik hafta başlamışken, altın da bu kritik haftaya kırmızıda bir başlangıç yaptı. FED haftasına altın 1797 dolar/ons seviyesinden seansa başlarken, seans boyu satış baskısıyla karşı karşıyaydı. Bu satış baskısı neticesinde 1777 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilen sarı maden, son bir haftadaki tüm kazanımlarını geri vermiş oldu. FED’den 50 baz puan faiz artışı beklenirken, bugün ABD’de açıklanacak olan TÜFE verisi piyasalar açısından oldukça kritik öneme sahip olacak. Olası beklentilerin altında açıklanacak olan TÜFE verisi, piyasaları FED’in güvercin tutum sergileyecek beklentisiyle risk iştahında artış görebiliriz. Altın ise bu gelişmeler öncesi dünkü seansı 1781 dolar/onstan tamamlayarak yüzde 0,9 kaybı hanesine yazdı.

Gümüş de dünkü seansı kayıpla kapatırken, üç seansın ardından kırmızıda bir kapanış yapmış oldu. 23,47 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 23,31 dolar/onstan kapanış yaparak önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,7 kaybı hanesine yazdı.

Platin de dünkü seansı kırmızda kapatan bir diğer kıymetli maden olurken, 1000 dolar/onsun altına yeniden test ettiği bir seansı geride bıraktı. 1024 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 1005 dolar/onstan günü tamamlayarak yüzde 2 kayıp yaşamış oldu.

Paladyum da diğer kıymetlilerle uyumlu şekilde kayıpla seansı tamamlayarak, kırmızıda bir kapanış yapmış oldu. 1952 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum,1892 dolar/onstan seansı tamamlayarak yüzde 3,1 kayıpla günü tamamladı.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda haftanın ilk işlem gününde işlemler dünya fiyatlarının üzerinde 13 dolar/onsla gerçekleşti. Hacim açısından ortalama bir gün geri kalırken, 4318 kg altın işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak: TROY
Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan