Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Çin’de otomobil imalatında ilk 10 ayda istikrarlı artış

Çin’de otomobil imalatında ilk 10 ayda istikrarlı artış

Çin Otomobil Üreticileri Birliği tarafından açıklanan verilere göre, yılın ilk 10 ayında otomobil sanayisinin katma değeri yıllık bazda yüzde 8,1 arttı. Söz konusu oranın, yılın ilk üç çeyreğindeki artışın 1,2 puan ve imalat sanayisinin tamamının ilk 10 aylık dönemde sağladığı katma değerin 4,7 puan üzerinde olduğu kaydedildi.

Otomobil sektöründe faaliyet gösteren firmaların toplam işletme gelirlerinin de ilk 10 ayda yıllık bazda yüzde 8 artarak 7 trilyon 490 milyar yuana (1 trilyon 70 milyar dolar) yaklaştığı ve imalat sanayisinin toplam gelirinden 2,1 puan daha hızlı bir büyüme gerçekleştirdiği belirtildi.

Veriler, ayrıca aynı dönemde Çin’deki otomobil üreticilerinin toplam kârının da yıllık bazda yüzde 0,8 yükselerek 425 milyar 60 milyon yuanı bulduğunu gösterdi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan