Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Gaziantep’in kurtuluşunun 101. yıl dönümü törenle kutlandı

Gaziantep’in kurtuluşunun 101. yıl dönümü törenle kutlandı

Program öncesinde Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’ni ziyaret eden Bakan Akar, ardından Gaziantep Üniversitesi Mavera Salonu’nda düzenlenen programa katıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, törende yaptığı konuşmada, Gaziantep’in köklü tarihi, turizmi, sanatı ve kültürel zenginlikleriyle tarım, sanayi, ticaret alanındaki yatırımlarıyla ülkenin öncü şehirlerinden biri, Güneydoğu Anadolu’nun parlayan yıldızı olduğunu söyledi.

Törende, “Türkiye Yüzyılı Ödülü” alan Akar, şunları kaydetti:

“Milli mücadelemizin sembol şehirlerinden olan Gaziantep’imizin işgalden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümünde şahsıma tebliğ edilen Türkiye Yüzyılı Ödülü, benim için bir iftihar vesilesi. Bu kıymetli ödülü kahraman silah arkadaşlarım için alıyor, başta Gaziantep savunmasında şehit düşen kahramanlarımız olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize ithaf ediyorum. Şehitkamil, Şahinbey, Karayılan, Kılıç Ali Bey, Özdemir Bey başta olmak üzere Antep savunmasının Türk tarihine geçen şanlı kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.”

Akar, konuşmasında salonda bulunan öğrencilere seslenerek, “Gazi” unvanının anlamını bilmeleri gerektiğini dile getirerek, “Ordu millet dayanışmasının gurur verici bir örneğini sergileyen ve milli mücadele kavramanın tam anlamıyla hakkını veren Gaziantep, topyekun bir şekilde ortaya koyduğu bu üstün mücadelenin sonunda şehre ‘gazi’ unvanı verildi. Gaziantep’te, Kahramanmaraş’ta, Çanakkale’de ve tüm milli mücadelede yedi düvel karşısındaki dayanışma ruhu ve mücadele azmi, dün olduğu gibi bugün de var oluş şartımızdır.” dedi.

“Gaziantepliler, 101 yıldır şehre üreterek, ülkeye katkı sunarak ve şehrin büyümesine çaba sarf ederek gayret gösteriyor”

Gaziantep Valisi Davut Gül ise, 25 Aralık tarihinin Gaziantep’in kurtuluşu için gerçekten çok önemli olduğunu dikkati çekerek, “Bu şehir dörtte birini şehit vermiş ve kalan dörtte üçlük kesimde gazi olmuş ve Gaziantepliler bunun farkında olarak 101 yıldır şehre üreterek, ülkeye katkı sunarak ve şehrin büyümesine çaba sarf ederek gayret gösteriyor. Bunu yaparken en önemli gücü geçmişi unutmamak şu anki huzur ikliminin, güven ikliminin kıymetini bilmek.” ifadelerini kullandı.

“Bugün dünden çok daha güvenliyiz”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, 25 Aralık tarihinin 101 yıl önce onur ve şeref günü olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Bakanımıza gezdirdiğimiz Panorama Müzesi’ndeki 101 yıl önce ecdadın verdiğimiz mücadeleyi bütün yüreğimizle, iliklerimize kadar yeniden hissettik. Bu şehir bir sanayi şehri, bu şehir bir medeniyet şehri, bu şehir bir kültür şehri. Önce güvende olacaksın. Bugün dünden çok daha güvenliyiz. Bugün çok daha huzurluyuz. O yüzden gazi Mustafa Kemal Atatürk, gazi şehrimiz için bu verilen mücadeleyi bütün Türkiye’nin şehirlerine, kasabalarına, en küçük köylerine, kahramanlık misali olarak göstermiştir. Gaziantep’in gözlerinden özel olarak öpmüştür.”

“Antep’in önünde hiçbir şey duramaz, gazi unvanından başka”

Gaziantep’in Türkiye yüzyılının başlangıcını yapan önder ve lider şehir olduğunu ifade eden Şahin, “101 yıl sonra bugün acı zerdali çekirdeği ile açlığa direnen şehir, UNESCO’nun yaratıcı şehirlerinden dünyanın lezzet başkenti olmuştur. Dirilişten direnişe, direnişten kurtuluşa, kurtuluştan yükselişe, yükselişten zirveye giden bu şehirde Antep’in önünde hiçbir şey duramaz, gazi unvanından başka diyoruz.” diye konuştu.

Gaziantep’e Değer Katanlar ödül töreni

25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu özel programında açılış konuşmalarının ardından “Gaziantep’e Değer Katanlar” ödüllerini aldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Türkiye Yüzyılı Büyük ödülünü Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in elinden alırken, Enerji Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Harun Çelik, Sportoto Teşkilatı Başkanı Bünyamin Bozgeyik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, EBRD Türkiye Direktör Yardımcısı Şule Topçu Kılıç ve Milli Eğitim Bakanlığı Yatırımlar Daire Başkanı Orhan Ergün, “Kurumsal Yönetim Ödülü”nü Hulusi Akar’dan aldı.

Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy “Uluslararası İletişim Ödülü” alırken, KUTNİA Markası ile Jülide Konukoğlu “Gelenekselde İnovasyon Ödülü”, sanat tarihçisi Ömer Faruk Şerifoğlu “Kültür Sanat”, iş insanı M. Nuri Ali Cenani “Kültürel Miras”, Op. Dr. Emre Balık ve Prof. Dr. Mehmet Mutaf “Sağlık”, İnal Aydınoğlu ve Oya Öztan Peker “Sivil Toplum”, Ahmet Deniz, Bülent Uslu ve Beyhan Uslu “Hayırseverlik” ve Mahmut Bozteke ise “Spor” ödüllerini yine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın elinden aldı.

Programın devamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi iş birliğinde, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Şefi Eray İnal’ın şefliğinde Gaziantep’in Kurtuluşunun 101. yıl dönümüne özel hazırlanan ‘Destan Yazan Şehir Gaziantep’ konseri verildi.

Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa’da Uyuşturucu Suçundan Aranan 4 Şüpheli Tutuklandı

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında, uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçundan aranan A.Y., S.K., S.D., Ö.F.Y. isimli üç şüpheli gözaltına alındı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan