Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Yıl sonu durgunluğu sürüyor

Yıl sonu durgunluğu sürüyor

İngiltere’nin de açılmasıyla bugün yurt dışında kapalı piyasa bulunmuyor. Hem kapalı piyasanın olmaması hem de Çin’in kısıtlamaları gevşetme planı varlık fiyatlarının kısmen daha iyimser bir zeminde hareket etmesini sağlayabilecek olsa da yılsonu durgunluğunun anlamlı şekilde değişmesini beklemiyoruz.  TL varlıklar ise küresel konjonktürden çok fazla etkilenmese de hafta başındaki iştahın azaldığını görüyoruz. Makroekonomik veri açısından ise yine oldukça sakin bir gündeyiz. Bu kapsamda ABD’de açıklanacak olan bekleyen konut satışları ve Richmond Fed imalat endeksi dışında önemli bir veri bulunmuyor. Kaldı ki verilerin etki derecesinin son derece limitli olmasını bekliyoruz.

TL: Yıl sonu yaklaşırken USD/TL’nin bir süredir olduğu gibi hafif de olsa yukarı yönlü bir eğilim sergilediğini görüyoruz. Bu kapsamda kur giderek 18,70 seviyesinin üzerine daha fazla yerleşmeye başladı. Yıl sonu kapanışının mevcut seviyelerin çok uzağında yapılmasını beklemesek de eğimin yukarı yönlü kalmaya devam etmesi olası görünüyor. Türkiye’nin 5 yıl vadeli CDS priminde ise anlamlı bir farklılık göze çarpmıyor. Haftanın geri kalanında TL üzerinde hareketlilik yaratabilecek yegâne konu başlığını ise TCMB’nin Cuma günü açıklayacağı Para ve Kur Politikası Metni oluşturuyor. Merkez Bankası her yıl Aralık ayında takip eden yıl izleyeceği para ve kur politikalarını Para ve Kur Politikası Metni aracılığıyla kamuoyu ile paylaşıyor.

Borsa İstanbul: Bültenlerimizde uzun süredir hedef olarak gösterdiğimiz 5550 puana kadar yükseldikten sonra önemli bir direnç olan bu seviyeyi aşmayı başaramayan BIST-100 endeksi satış baskısına maruz kalarak 5500 seviyesinin altına indi. Şimdilik teknik görünümde çok ciddi bir bozulmanın olduğunu söylemek zor. Ancak 5500’ün altında kalındıkça bunun kısa vadeli görünümü bulanıklaştırabileceğini göz önünde bulundurmak gerekir. Yurt dışında ise tatil rehaveti hareketliliği limitleyen bir unsur olarak çalışırken önemli bir gündem maddesinin olmayışı da yılın son haftasının durgun geçmesine neden oluyor. 

BIST-30 En yakın vadeli VİOP kontratı

Günü 5891.75 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 5851, 5804, 5763 ve 5715 destek olarak izlenebilir. 5933, 5981, 6022 ve 6069 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

USD/TL En yakın vadeli VİOP kontratı

Günü 18.7697 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 18.7510, 18.7135, 18.6760 ve 18.6010 destek olarak izlenebilir. 18.7885, 18.8260, 18.8635 ve 18.9385 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

Kaynak ÜNLÜ & Co

Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan