Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Piyasadan haberler

Piyasadan haberler

GENTS… 29.12.2022 tarihli toplantısında alınan karar ile kısaca: 24/06/2022 Tarihli Özel Durum Açıklamasında ifade edilen; Bağlı Ortaklığı Gentaş Italy’den alınan HPL pres hattı ile tüm parçalarının ülkemize getirilerek şirket Bolu Yerleşkesinde kurulum çalışmalarına geçildiği, 2023 yılında ilave kapasite artışı nedeniyle üretmekte olduğumuz bazı nitelikli ürünlerin proses ve tedarik süreçlerinin kendi bünyemizde üretilmesi için yapılan araştırmalar kapsamında; Mengen Yerleşkemize 6.500 m2 kapalı alanda yüzey işleme tesisi ve yeni bir emprenye tesisi kurulmasına; bina, yüzey işleme tesisi ve emprenye tesisi yatırımı için toplamda 75-80 milyon TL tahmini bütçe çerçevesinde uzun vadeli finansman kaynakları ile teşvik desteklerinin araştırılmasına, söz konusu yatırım ile ilgili olarak Genel Müdürlüğün yetkili kılınmasına ve gerekli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.

OTTO… İştiraklerinden OTTO Entertainment Yapım ve Yatırım A.Ş. , film ve prodüksiyon sektöründe büyüme hedefi doğrultusunda Böcek Yapım Prodüksiyon ve Organizasyon Hizmetleri Ticaret AŞ’nin hakim hissesini satın almak üzere görüşmelere başladığını ve anlaşma sağlandığını daha önce duyurmuştu. Hazırlanan değerleme raporu neticesinde nihai anlaşma sağlanmıştır. Bu birliktelik neticesinde Şirketin Sinema ve Televizyon prodüksiyonları alanında büyük bir ivme kazanacağı düşünülmektedir.

GEDIK… OZSUB… Özsu Balık Üretim A.Ş. ‘nin 22-23 Kasım 2022 tarihlerinde Borsa Birincil Piyasa’da Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi ile beher pay için 7,69 TL fiyatla halka arz edilen payları, 29 Kasım 2022 tarihinden itibaren BİST Ana Pazar’ında sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlamıştır. İzahnamede Kurum aracılığı ile gerçekleştirilmesi planlanan fiyat istikrarı sağlayıcı işlemler için ilan edilen 30 günlük süre 28.12.2022 tarihinde sona ermiştir. Şirket paylarının BİST’ te işlem görmeye başlamasını takiben geçen 30 günlük süre içerisinde Şirket payları 7,69 TL olan halka arz fiyatının altına düşmemesi nedeniyle fiyat istikrarı işlemi gerçekleştirilmemiştir.

RYGYO… Şirketin 2022 yıl sonu gayrimenkul değerlemeleri neticesinde; aktifinde bulunan arsa ve binalarının değeri 12.801.046.000 TL, bağlı ortaklıklarının gayrimenkullerinin değeri ise 384.608.000 TL olmuştur. Bu şekilde 2022 yılsonu toplam gayrimenkul portföyü büyüklüğü 2021 yılsonu değeri olan 5.082.925.000 TL’ye göre yaklaşık %160’lık artış ile 13.185.654.000 TL’ye ulaşmıştır.

ESEN… 18.04.2022 tarihli KAP açıklamasında belirttiği üzere, Şirketin Güneş Enerji Santralleri müteahhitlik faaliyetleri kapsamında, Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş. ile İsveç merkezli Getinge AB firması bünyesinde olan MAQUET CARDIOPULMONARY MEDİKAL TEKNİK SAN. TİC. LTD. ŞTİ arasında “Getinge Çatı Öztüketim Güneş Santrali” kurulumu için KDV hariç 993.643,20 USD bedelle sözleşme imzalanmıştı. Sözleşmeye konu ÇATI GÜNEŞ SANTRALİ tamamlanmış ve TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.) kabulü yapılmıştır.

KOZAL… Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Tebliği’nin 4.2.8 maddesine uygun olarak; Şirket sermayesinin %25’ini aşan bir bedel ve toplam sorumluluk limiti 7.500.000 USD olacak şekilde, “Yönetici Sorumluluk Sigortası Poliçesi” imzalanmıştır.

GWIND… 31.08.2022 tarihli https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1059161 bildirimi ile kamunun bilgisine sunulan; Şirketin 500.000.000-TL (Beşyüz milyon TürkLirası) yeşil borçlanma aracı olarak tahvil/finansman bonosu ihraç edilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu’na yapmış olduğu başvuru, yeni yatırımları için hem yeterli öz kaynağının, hem de yurt dışından sağlanacak fonların olması sebebi ile şu an için ihtiyaç kalmadığından geri çekilmiştir. İleriki dönemlerde uygun piyasa koşullarının oluşması ve yeni kaynaklara ihtiyaç olması durumunda başvuru yenileyebileceğini kamuoyuna duyurmuştur.

MIATK… Şirket tarafından geliştirilen MIA-TECH projesi kapsamında MCY Dayanıklı Tüketim Mam. Tem. Ve İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti. firması ile Talep Yönetim ve Stok Takip Sistemleri’nin dijital hale getirilmesi, yazılımların kurulması, güncelleme, eğitimler ve entegrasyon süreci için 30.000.000 TL tutarında sözleşme imzalanmıştır.

VBTYZ… 09.12.2022 Tarihli açıklaması ile şirketin Sosyal Güvenlik Kururmundan 56.890.000 TL bedel ile “IBM Kurumsal Sunucu Yazılımlarının Güncelleme ve Bakım Destek Temini ” ihalesi aldığı ve 10 günlük itiraz süresinin sonunda sözleşme imzalanacağı kamuoyuna duyurulmuştur. Söz konusu ihale için herhangi bir itiraz söz konusu olmamış ve Sosyal Güvenli Kurumu ile sözleşme imzalanmıştır.

ARDYZ… Şirket Yönetim Kurulunun 29.12.2022 tarihli toplantısında, finansal teknolojiler ve e-dönüşüm çözümleri başta olmak üzere tüm yazılım ürünlerimizin geliştirilmesi ve ihracatının yapılması amacıyla, İngiltere’nin başkenti Londra’da %60 bağlı ortaklığı olacak şekilde yeni bir şirket kurulmasına, ilgili tüm işlemlerin yapılması için Sn. Cenk ÖZCAN’a yetki verilmesine karar verilmiştir.

VBTYZ… Şirket VBT Yazılım A.Ş., Türkiye’de yerleşik Bir Kamu Bankası ile “Anasistem ve Dağıtık Platform Yazılımları” yenileme ve ek lisans alımı konusunda anlaşmış ve 3 yıllık sözleşme imzalamıştır. Sözleşmenin toplam bedeli 7.500.000,00 Amerikan Dolarıdır.

KOZAA…Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Tebliği’nin 4.2.8 maddesine uygun olarak; Şirket sermayesinin %25’ini aşan bir bedel ve toplam sorumluluk limiti 7.500.000 USD olacak şekilde, “Yönetici Sorumluluk Sigortası Poliçesi” imzalanmıştır.

IPEKE… Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Tebliği’nin 4.2.8 maddesine uygun olarak; Şirket sermayesinin %25’ini aşan bir bedel ve toplam sorumluluk limiti 7.500.000 USD olacak şekilde, “Yönetici Sorumluluk Sigortası Poliçesi” imzalanmıştır.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan