Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / CEPDER Genel Başkanı Şen, ziyaretlerine devam ediyor

CEPDER Genel Başkanı Şen, ziyaretlerine devam ediyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ve İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nu ziyaret eden Başkan Şen “Kaybettiğimiz hak ve menfaatlerimizin geri kazanılması yolunda siyasilerimizden ellerinden geleni yapacaklarının sözünü aldık.” dedi.

Başkan Şen, AK Parti Milletvekili Yurdunuseven’e gerçekleştirdiği ziyarette, gsm sektörünün, kendisine ait meslek odasının olmadığını, meslek odası kurmak için 81 ilde teşkilatlandıklarını söyledi.

TÜİK verilerine göre son 5 yılda en fazla işyeri açılan sektörlerin başında geldiklerini belirten Başkan Şen, “150 binden fazla esnafımızın da hak ve menfaatlerinin korunması açısından cep telefonculara ait meslek odalarının kurulmasının artık kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldi. Hükümet olarak kendi odamızın kurulması için kanun koyuculardan acilen bize destek olmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Milletvekili Yurdunuseven ise hükümet olarak devamlı küçük esnafın yanında olduklarını, cep telefonu sektörünün de son yıllarda gelişerek büyüdüğünü ve  AK Parti milletvekili olarak gsm sektörünün sorunlarının çözümü konusunda sonuna kadar destekçi ve takipçi olacağını dile getirdi.

Başkan Şen, 3. Olağan İl Kongresi sonrası İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulunak, derneğin Türkiye genelinde yaşadığı sorunları anlattı.

Cep telefonu sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 150 bin esnafın olduğunu ve sektörün sorunlarından vatandaşların da etkilendiğini belirten Başkan Şen, şunları kaydetti:

“Özelikle zincir marketlerde cep telefonu satışına kısıtlama getirilmeli. Klonlanmış cep telefonları mutlaka garanti kapsamına alınmalı. Milyonlarca vatandaşımızın mağdur olmaması konusunda İMEİ sinyal süresi en az 5 yıl olmalı. Bir diğer husus e-ticarette mutlaka düzenlemeler yapılıp malum sitelerde cep telefonu satışı yasaklanmalı.  Kredi kartına taksit yapılarak vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmeli ve sektörün canlanması sağlanmalı. Cep telefonu vergilerde indirim yapılmalı. Sizlerden İYİ Parti olarak sorunlarımızı yetkili mercilerde dile getirmenizi ve bizlere destek olmanızı rica ediyoruz.”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ziyaretinden dolayı Başkan Şen’e teşekkür ederek sektörün sorunlarını tüm platformlarda gündeme getireceklerini ifade etti.

CEPDER Yönetim Kurulu, 3 Ocak Salı günü Ankara’da sektörün sorunlarının çözümü konusunda siyasi parti yetkilileri ile istişarelerde bulunacak.

Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan