Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Habur Sınır Kapısı’nda 2022 yılı kaçakçılık operasyonları

Habur Sınır Kapısı’nda 2022 yılı kaçakçılık operasyonları

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri kaçakçılıkla mücadele amacıyla yürüttükleri kontroller esnasında ilginç yöntemlerle karşılaşıyor. 2022 yılında Habur Gümrük Kapısında ülkeye sokulmak istenen muafiyet fazlası eşyaları titiz çalışma ve dikkati neticesinde tespit eden ekiplerce beklenmedik yerlere gizlenen, en yeni model cep telefonlarından sigaraya çok sayıda eşya ele geçirildi.

Muafiyet fazlası eşyasını ülkeye sokma amacıyla ilginç yöntemler kullanan şahısların yöntemleri Gümrük Muhafaza ekiplerince tespit edilerek, beyan dışı ve vergiye tabi eşyalara ekipler tarafından el konuldu. Tostun içine, yağ tenekesine, tabakların arasına, montun kapüşonuna, şahsın vücuduna saklanan cep telefonları; araç stepnesinden, termostan, yolcu vücudundan, valiz astarından, çikolata ve kahve kutularından çıkan binlerce paket sigara yakalandı. Birçok farklı yöntem denense de Gümrük Muhafaza ekipleri tespiti kolay yapılamayacak cinsten olan yöntemleri gün yüzüne çıkardı.

Günlük yolcu giriş çıkışlarının oldukça yoğun şekilde yapıldığı yerlerden birisi olan, ülkemizden Irak’a açılan Habur Gümrük Kapısında kaçakçılığın her türlüsüyle mücadeleye kararlı şekilde devam ediliyor.  Bu kapsamında risk analizi, istihbarat çalışmaları, saha devriye ve rutin kontroller gerçekleştiren ekiplerce 7 gün 24 saat kişi, eşya ve taşıtların takibi ve kontrolü sürdürülüyor.

Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa’da uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadelede işbirliği çağrısı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın yürüttüğü "Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum” adlı bağımlılık projesiyle ilgili vatandaşlara cuma namazında okunan hutbenin ardından çağrı yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan