Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Bakan Soylu: “Yalan adamı terletir”

Bakan Soylu: “Yalan adamı terletir”

Bakan Soylu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bugüne kadar 40 arama gerçekleştirilmiş. Şimdi bir kişinin neden yalancı olduğunu ifade etmek için söylüyorum. Bütün arama kayıtları var. Hangisi cevaplı, hangisi cevapsız. Bunun 29 tanesini karşı taraf aramış. 11 tanesini ben geri dönmüşüm. 20 tanesinde görüşülmüş. Bunun 3 tanesi de insani. Taziye telefonu. Bunlar olabilir. Niye yalan söyleme gereği duyuyorsunuz? İki defa da karşılıklı görüşülmüş. Birisi Adalar Belediyesi ile ilgili buraya davet ettik. Adalar’da elektrikli araç meselesi vardı.

İkincisi ise 2 Mart 2021’de ilk Afet Risk Toplantılarımız oldu. Bir tanesi de orada o toplantının hitamında kısa bir görüşme de orada gerçekleşti. Bunlar normaldir. Benden CHP Genel Merkezi’ne karşı ezilmemi de isteyebilirsin. Bu da normaldir. Ama bunu yalandır demek, elbette ki normal olan bu değildir.

Soru: Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş konusu

Soylu: “Soruşturma Ankara Başsavcılığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda yürüyor. Burada tetiği çekenin haricindekilerden iki aranıyor. Üçtü ikiye düştü. Onları da bulup adalete teslim edeceğiz. Buradaki soruşturmanın selameti açısından söyleyeceklerim bu kadar.  Milletimiz emin olsun sonuçlar, soruşturmalar kamuoyu nezdinde bilgilendirilerek yürüyecektir.”

Soru: İBB’de işten çıkarılanlar konusu

Soylu: “Biz iflası görüyoruz. Bir, bu adamları yoldan geçerken mi aldın? Ben şunu beklerdim. ‘Sizin bu iddia ettiğiniz kişileri ben Belediye’ye almadım. Siz bana iftira ediyorsunuz’ Ama kıvırmak doğru değil.

2016-2015 sonrası FETÖ dahil kamudan PKK/KCK DEAŞ/KPC birçok terör irtibatlı veya iltisaklı atıldı mı? Hangi yöntemle atıldı? Türkiye özellikle 15 Temmuz 2016’dan sonra KHK ile çıkardığı bir kanun çerçevesinde bir temizlik yaptı. Bunu bir kurala bağladı. ‘Ben kafama göre seni buldum.’ Atıyorum. Böyle bir değerlendirme yok.  

Gerek yerel yönetimler olsun, gerek kamudaki diğer kurum ve kuruluşlar olsun her Bakana, yerel yönetimlerdeki yükümlülüğün son atışını bana yüklediği için İçişleri Bakanlığı, o imzayı ben atmış oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı da kendi bakanlığıyla ilgili aynı imzayı attı.

Devleti sadece billboard reklamı vermekte nasıl dolandırırım anlayışıyla karşı karşıya gördükleri için, nasıl İETT otobüslerini tamir ettirmeden tamir edilmiş gibi parasını hem de tamir etmeye mükellef ve yükümlü olmayan ticari kuruluşlara vermeyi sadece devlet zannettikleri için elbette ki devletin nasıl bir anlayış içerisinde olduğunu bilmezler. Sonra selpakla beraber yüzlerini silip dururlar. Yalan adamı terletir.”

Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa’da Uyuşturucu Suçundan Aranan 4 Şüpheli Tutuklandı

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında, uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçundan aranan A.Y., S.K., S.D., Ö.F.Y. isimli üç şüpheli gözaltına alındı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan