Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Emtia ve para piyasası

Emtia ve para piyasası

BRENT Sert bir şekilde geri çekilen Brent yukarı yönlü tepki çabasıyla dün %0.82 değer kazanarak 78.71 $ seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Teknik göstergelere baktığımızda ise toparlanma çabasının etkili olduğu gözlemlenmektedir. İlk direnç noktası olarak 81.10 seviyesini izleyebiliriz. 81.10 seviyesinin aşılması ve üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda kısa vadeli yükseliş hareketi tekrar ivme kazanabilir. 82.70 ve 83.80 seviyelerini üst direnç noktaları olarak verebiliriz. Olası düşüş hareketinde ise ilk destek noktası olarak 77.80 seviyesini izleyeceğiz.

ONS/ALTIN “XAUUSD” ABD’de özel sektör istihdam rakamlarının beklenenden iyi gelmesinin ardından güçlenen DXY ve ABD tahvil getirilerindeki artışlar sonrasında gerileyen Ons Altın dün %1.19 değer kaybederek günü 1833.30 seviyesinden kapattı. Güne sınırlı pozitiflikle başlayan Ons Altının teknik göstergelerine baktığımızda genelinin pozitif görünümü koruduğu gözlemlenmektedir. 1833 desteğinin üzerindeki kapanışlar olumlu görünümü destekliyor. Ancak bu seviyenin kırılması geri çekilme hareketini hızlandırabilir. 1865 seviyesini ise ilk direnç noktası olarak verebiliriz. Bu direncin kırılması Ons Altında yukarı yönlü hareketi hızlandırabilir.

GRAM ALTIN Dün Ons Altındaki düşüşle birlikte %1.05 değer kaybeden Gram Altın 1106.19 seviyesinden gün kapanışı gerçekleştirdi. İndikatörlere baktığımızda ise karışık seyirin etkili olduğu görülmektedir. Kısa vadeli görünüm açısından 1094 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştirmesini olumlu buluyoruz. Ancak 1094 seviyesinin kırılması durumunda satışlar derinleşebilir. 1080 ve 1000 seviyelerini ise alt destek noktaları olarak verebiliriz. İlk direnç noktası olarak ise 1124 seviyesi takip edilebilir. 1150 ve 1200 seviyelerini ise üst direnç noktaları olarak izlenebilir.

GÜMÜŞ “XAGUSD” Dün açıklanan ABD özel sektör iş gücü piyasasının beklenenden yüksek gelmesin ardından ABD tahvil getirilerindeki artış ve Dolar endeksinin yükselmesiyle birlikte kıymetli madenler piyasasında yaşanan düşüşle Gümüş dün %2.28 değer kaybederek günü 23.23 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Güne sınırlı pozitif yükselişle başlayan Gümüşte ilk direnç noktası olarak daha önce destek noktası olarak baktığımız 23.50 seviyesini izleyeceğiz. Bu seviyenin aşılması ve üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda Gümüşte yükseliş hareketi ivme kazanabilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 22.55 seviyesini ilk destek noktası olarak takip edeceğiz. 20.90 ve 20.00 seviyeleri ise alt destek noktaları olarak verebiliriz.

EUR/USD Euro Bölgesindeki ÜFE verilerinin bekletinin altında gelmesinin yanı sıra ABD özel sektör istihdam ve haftalık işsizlik maaşı başvuru verilerinin beklentinin üstünde gelmesiyle birlikte EUR/USD paritesi dün %0.77 değer kaybederek günü 1.0521 seviyesinden kapattı. Teknik göstergelerde ise karışık seyirin etkisini sürdürdüğünü görüyoruz. İlk destek noktası olarak 1.0585 seviyesi izlenebilir. Bu desteğin altında satış baskısı derinleşebilir. 1.0440 ve 1.0300 seviyelerini ise alt destek noktaları olarak verebiliriz. 1.0695 seviyesini ise ilk direnç noktası olarak izleyeceğiz.

DXY Dün açıklanan ABD özel sektör istihdam ve haftalık işssizlik maaşı başvurularının beklenenden iyi gelmesinin yanı sıra FED yetkililerinden gelen şahin mesajıyla risk algısı bozularak DXY Endeksi %0.76 yükselişle günü 105.04 seviyesinden kapattı. Güne yükselişle başlayan DXY endeksinde ilk direnç noktası olarak 105.80 seviyesini izleyeceğiz. Bu seviyenin kırılması durumunda bir süredir dar bantta hareket eden endekste yükseliş hareketi başlayabilir. İlk destek noktası olarak ise 104.40 seviyesini verebiliriz.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan