Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Emtia ve para piyasası

Emtia ve para piyasası

BRENT Brent haftanın son iş gününde %0.14 sınırlı değer kaybederek 78.60 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Güne değer kazancıyla başlayan Brentin indikatörlerinde karışık seyirin etkili olduğu gözlemlenmektedir. 81.10 seviyesini ilk direnç noktası olarak takip edeceğiz. Yükseliş hareketinin devamı için bu seviyenin üzerinde kapanış gerçekleştirmesini bekleyebiliriz. 82.70 ve 83.80 seviyelerini üst direnç noktaları olarak izleyebiliriz. Kısa vadeli görünüm açısından 77.80 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştirmesi önemli. Bu seviyenin kırılması durumunda geri çekilmeler yaşanabilir.

ONS/ALTIN “XAUUSD” USD’nin değer kaybetmesi , ABD yıllık tahvil faizlerinin düşmesi ve Rusya-Ukrayna arasındaki gerginliğin artmasıyla, Ons Altın Cuma günü %1.83 değer kazanarak 1866.92 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Güne yükselişle başlayan ve ilk direnç noktamız olan 1880 seviyesine yaklaşan Ons Altının teknik göstergelerine baktığımızda pozitif görünümün etkisini sürdürdüğünü görüyoruz. 1880 üzerindeki kapanışlarda yukarı yönlü hareketler hızlanabileceğinden 1910 ve 1965 seviyelerini üst direnç noktaları olarak izleyebiliriz. Daha önce direnç seviyemiz olan 1865 seviyesini ise gün içinde ilk destek noktası olarak takip edeceğiz.

GRAM ALTIN Ons Altın ve Dolara göre yükseliş gösteren Gram Altın haftanın son iş gününde %1.53 değer kazanarak 1123.27 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Güne ilk direnç noktası olarak takip ettiğimiz 1124 seviyesini aşarak başlayan Gram Altında yeni zirve oluşturduğu görülmektedir. Gün içinde ilk direnç noktası olarak 1135 seviyesini izleyeceğiz. Bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanması ve kapanış gerçekleştirmesi durumunda yukarı yönlü hareket devam edebilir. 1150 ve 1200 seviyelerini ise üst direnç noktaları olarak izleyeceğiz. Kısa vadeli görünüm açısından ise 1124 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştirmesi önemli. Bu seviyenin aşağısına inilmesi durumunda Gram Altında geri çekilme yaşanabilir.

GÜMÜŞ “XAGUSD” Gümüş Cuma günü, ABD yıllık tahvil faizlerinde yaşanan düşüş, Doların değer kaybetmesi, resesyon endişesi ve kıymetli madenlere yönelen yatıırmcının güvenli liman arayışı ile birilikte %2.61 değer kazanarak 23.84 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Teknik göstergelerin genelinde ise pozitif görünümün etkili olduğu görülmektedir. İlk direnç seviyesi olarak 24.05 seviyesini izleyeceğiz. Bu seviyenin kırılması durumunda yükseliş hareketi ivme kazanabilir. 24.45 ve 24.70 seviyelerini ise üst direnç noktaları olarak izleyebiliriz. Daha önce direnç seviyesi olarak takip ettiğimiz 23.50 seviyesini ise ilk destek noktası olarak verebiliriz.

EUR/USD ABD’de ISM Hizmet verisinin 50 seviyesinin altına gerilemesinin daralmaya işaret etmesi ve doların güç kaybetmesiyle EUR/USD paritesi haftanın son iş gününde, %1.16 değer kazanarak 1.0643 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. İlk direnç noktası olarak 1.0695 seviyesini izleyeceğiz. Bu seviyenin üzerindeki kapanışlar EUR/USD paritesinde yukarı yönlü hareketi hızlandırabilir. 1.0795 ve 1.0840 seviyelerini ise üst direnç noktaları olarak izleyeceğiz. 1.0595 seviyesinin üzerindeki kapanışlar olumlu görünümü desteklemektedir. Ancak bu seviyenin kırılması durumunda geri çekilme hızlanabilir. 1.0485 ve 1.0440 seviyelerini ise alt destek noktaları olarak izleyeceğiz.

DXY Cuma günü açıklanan ABD ISM Hizmet verisinin 50 seviyenin altına düşmesi ve ABD yıllık tahvil faizlerinin düşmesiyle birlikte güç kaybeden DXY Endeksi haftanın son iş gününü %1.07 değer kaybıyla 103.91 seviyesinden tamamladı. Bir süredir dar bantta hareket eden endeksin teknik göstergelerinde negatif görünüm görülmektedir. İlk destek noktası olarak 104.40 seviyesini izleyeceğiz. Bu desteğin kırılması DXY endeksinde geri çekilmeyi hızlandırabilir. 103.50 ve 102.50 seviyelerini ise alt destek noktaları olarak verebiliriz. İlk direnç noktası olarak ise 105.80 seviyesi takip edilebilir.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan