Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Emtia ve para piyasası

Emtia ve para piyasası

BRENT Kısa vadeli destek seviyesinin üzerinde tutunma çabası gösteren Brent dün %0.23 sınırlı değer kazancıyla 80.01 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Teknik göstergelere baktığımızda ise karışık seyirin hakim olduğunu görmekteyiz. Kısa vadede ilk direnç noktası olarak 81.50 seviyesini izleyeceğiz. Bu seviyenin üzerinde kapanış gerçekleştirmesi Brentte yukarı yönlü hareketi destekleyebilir. 82.70 ve 83.80 seviyelerini ise üst direnç noktaları olarak verebiliriz. İlk destek noktası olarak 77.80 seviyesini izleyeceğiz. Bu desteğin kırılması düşüş hareketini hızlandırabilir.

ONS/ALTIN “XAUUSD” Dünya Bankası, büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize ederek resesyon endişesini tetiklemesiyle güvenli liman olarak görülen Ons Altın dün %0.37 yükselerek 1878.23 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Güne yatay seyirle başlayan Ons Altında kısa vadede 1882 seviyesini ilk direnç noktası olarak takip edeceğiz. 1882 seviyesinin üstündeki kapanışlarda yukarı yönlü yükseliş devam edebilir. Bu seviyenin üzerindeki kapanışlarda 1910 ve 1965 seviyelerini üst direnç noktaları olarak izleyebiliriz. 1865 seviyesinin üzerindeki kapanışlarda yükseliş trendi açısından olumlu karşılıyoruz. Ancak bu seviyenin kırılması durumunda satış baskısı derinleşebilir.

GRAM ALTIN Gram Altın dün %0.39 değer kazanarak günü 1133.76 seviyesinden tamamladı. İndikatörlerde ise karışık seyir etkisini göstermektedir. 1148 ana direnç seviyesinin aşılması durumunda yukarı yönlü hareket ivme kazanabilir. Trendin devamında ise üst direnç seviyeleri olan 1200 ve 1250 noktaları hedeflenebilir. Orta vadeli yükseliş trendinin devamı açısından 1124 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştirmesi önemli. Ancak bu seviyenin kırılması durumunda geri çekilme hızlanabileceğinden dolayı güç kaybı yaşanabilir. 1107 ve 1094 seviyelerini ise alt destek noktaları olarak izleyebiliriz.

GÜMÜŞ “XAGUSD” Piyasaların yarın ki ABD TÜFE verisine odaklanmasıyla birlikte Gümüş dün %0.04 yataysınırlı değer kaybıyla günü 23.62 seviyesinden tamamladı. Güne dün ki sınırlı satışların karşılanması ile başlayan Gümüşün teknik göstergelerinde karışık seyirin hakim olduğu görülmektedir. İlk direnç noktası olarak 24.10 seviyesini izleyeceğiz. Bu seviyenin aşılması durumunda yükseliş hareketi ivme kazanabileceğinden dolayı 24.45 ve 24.70 seviyeleri, üst direnç noktaları olarak hedeflenebilir. 23.50 seviyesinin ise gün içi ilk destek noktası olarak takip edeceğiz.

EUR/USD Dün FED Başkanı Powell, konuşmasında para politikasına değinmemesiyle birlikte piyasaların ABD TÜFE verisini beklemeye odaklanmasıyla temkinli yaklaşayan EUR/USD paritesi dün %0.04 yataysınırlı yükselişle 1.0736 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. İndikatörlerde ise pozitif görünümün etkisini koruduğu görülmektedir. 1.0795 direnç seviyesine yaklaşan EUR/USD paritesi güçlü görünüm sergilediği gözlemlenmektedir. Bu seviyenin üzerinde kapanış gerçekleştirmesi durumunda yukarı yönlü yükselişin devamı izlenebilir. 1.0695 seviyesini ise ilk destek noktası olarak izleyeceğiz. Bu seviyenin üzerindeki kapanışlarda kısa vadeli görünümü olumlu buluyoruz.

DXY Piyasalar dün Powell’dan yeni bişey duymayınca yarın açıklanacak olan ABD TÜFE verisine odaklanmasının etkisiyle iyimser modda olan DXY Endeksi dün %0.22 değer kazanarak 103.23 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Yukarı yönlü hareketin desteklenebilmesi için DXY Endeksinin 104.10 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştirmesi gerekmektedir. 105.80 ve 106.70 seviyelerini ise üst direnç noktaları olarak izleyebiliriz. 102.70 seviyesini ise ilk destek noktası olarak izleyebiliriz. Bu seviyenin aşılması durumunda Endekste güç kaybı hızlanabilir. 101.80 ve 100.20 seviyelerini ise ara destek noktaları olarak izleyebiliriz.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan