Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / ABB, Kültür Elçileri Programı ile öğrencileri ağırlamaya devam ediyor

ABB, Kültür Elçileri Programı ile öğrencileri ağırlamaya devam ediyor

Program kapsamında Batıkent Haydar Aliyev Ortaokulu öğrencileri Ankara Kalesi ve Anadolu Medeniyetler Müzesi’ni gezdi. Deneyim ve eğitim alanındaki atölyelere de katılan çocuklara “kültür elçisi” sertifikası verildi.

Program kapsamında çocuklar ilk olarak; ÇEKÜL Vakfı Ankara Temsilcisi Faruk Soydemir rehberliğinde Ankara Kalesi, Aslanhane Cami gezerken arkeolojik, mimari ve coğrafi konular hakkında bilgilendirildi.

ÇEKÜL Vakfı Ankara Temsilcisi Faruk Soydemir, “Bu etkinliği yaparken amacımız, çocuklarımızın Ankara’nın kültürel miraslarını öğrenmeleri. Kültürel mirasımızın korunması için ileride bir çaba içerisine girmeleri. Bütün amacımız bu.” diye konuştu.

Anadolu Medeniyetler Müzesi’nde bulunan Deneyim ve Eğitim Alanı’nda çocuklar kilden tablet yapımını ve sikke basımıyla ilgili eğitim aldı.

Geziler hakkında konuşan Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise “Bu gezimizde deneyim alanlarımıza bir yenisini daha ekledik. Ankara’nın tarihi evleri, hanları yanı sıra Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde Türkiye’de ilk diyebileceğimiz görme engelli deneyim ve eğitim alanımızda çocuklarımızı çalıştırdık. Burada kil tablet ve eski para basımını öğrendi.” dedi.

Geziye katılıp tarihi eğlenerek öğrenen öğrenciler ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

İpek Kol: “Çok güzel bir gezi oldu. Daha önce gelmiştim ama bu kez bu kadar çok anlatan olmamıştı. Yine çok eğlendim. Eski dönemde yaşayan insanların yaşamını öğrendim. Herkese bu gezilere katılmalarını öneririm.”

Zeynep Nur Yılmaz: “Tarihi seviyorum. Yine bilmediğim veya unuttuğum bilgileri öğrendim. Çok güzeldi. Çok eğlenceliydi. Gerçekten herkesin burayı gezmesi gerekiyor.”

Aybüke Özdemir: “Daha önce hiç gelmemiştim, ilk kez geldim. Çok beğendim, çok güzel anlattılar ve yapılan etkinlikleri çok sevdim. Kilden tablet yaptım, eski paranın basımını öğrendim. Çok teşekkür ederim.”

Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan