Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / AK Parti’nin milletvekili aday listesi YSK’ya teslim edildi

AK Parti’nin milletvekili aday listesi YSK’ya teslim edildi

Yavuz’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın başkanlığındaki üst komisyon çalışmaları derken nihayet milletvekili aday listemizi tamamladık. An itibarıyla 81 ilde toplam 600 milletvekili adayımızı Yüksek Seçim Kurulu’na teslim ettik. Partimizin kuruluşunda ortaya konan ve tüzüğümüzde yer bulan peş peşe üç dönemden fazla milletvekili olunamayacağı prensibini bu sefer daha da genişleterek, uyguladık.

65 milletvekili arkadaşımız için üç dönem kuralını, tüzüğümüzdeki kuralı da genişleterek bu sefer uygulamış olduk. Mevcut milletvekillerimizden 104 arkadaşımız listelerimizde yer aldı. Dolayısıyla milletimizin beklediği değişim beklentisi karşılık buldu ve listelerde yüzde 65 oranında bir değişikliğe gitmiş olduk.

En geç adayımız 18 yaşındaki Nisa Alptekin, İzmir’den adayımız oldu. En yaşlı adayımız Şamil Ayrım, 73 yaşında İstanbul 3’üncü bölgeden adayımız oldu. Ayrıca her kesimden genç, kadın, engelli ve diğer her kesimden adaylarımız var. Büyük bir titizlikle yürüttüğümüz bu çalışmada hazırlamış olduğumuz bu listenin hem partimize, hem ülkemize hem Cumhur İttifakımıza hem milletimize, memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

Hafta boyunca hava sıcaklıkları nasıl seyredecek ?

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan