Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / HÜDA PAR’lı Şahin: “İslam’ın en aziz değerlerinden bir tanesi kadındır”

HÜDA PAR’lı Şahin: “İslam’ın en aziz değerlerinden bir tanesi kadındır”

Şahin, Müslümanca bir siyaset tarzı ortaya koymaya çalıştıklarını ifade ederek, İslam'ı ölçü alan bir parti olduklarını, Müslümanca bir yol almak istediklerini vurguladı.

Konuşmalarını da Müslümanca bir söylem üzerine oturtmaya çalıştıklarını dile getiren Şahin, “Tamamen mükemmel olduğumuzu söylemiyoruz. İslam'ı Müslümanları tamamen temsil eden bir parti olduğumuzu asla söylemiyoruz. Sadece bu anlamda bir hassasiyet sahibi olduğumuzu ve temel hedefimizin de Müslümanca siyaset yapmak, toplumun temel değerlerini siyasetle buluşturmak ve bunun üzerinden sistemi toplumun ve temel değerleriyle barıştırmak istiyoruz.” dedi.

“Siyasetle İslam'ın aziz değerlerini barıştırmak istiyoruz”

Şahin, her milletin kendi kimliğiyle, kendi milletiyle hemhal olması, kendi dilini, kültürünü yaşaması ve dayanışma içerisinde olmasının önemli ve gerekli olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

“Bu anlamdaki milliyetçiliği doğru buluyoruz. Yani müspet anlamda birleştirici olan, bütünleştirici olan, milletin kendi içerisinde dayanışmasını yükseltecek olan bu milliyetçiliği biz olumlu buluyoruz. HÜDA PAR olarak biz ‘Müslümanca bir siyaset tarzı ortaya koymaya çalışıyoruz’ derken siyasetle İslam'ın aziz değerlerini barıştırmak istiyoruz. O aziz değerler içerisindeki en önemli değerlerden bir tanesi kadındır.”

“6284 sayılı yasa ile kadına şiddet sorununu daha da kangrenleşti. Yasa kadını, aileyi koruyamamıştır”

Parti olarak İstanbul Sözleşmesi’ne neden karşı olduklarına yanıt veren Şahin, Avrupa'nın kendisine has geliştirmiş olduğu ve çağdaşlık formatı olarak sunmaya çalıştığı Sözleşmede, toplumun asla kabul etmeyeceği birtakım uygulamaların olduğunu söyledi.

Şahin, “Sözleşmede toplumsal cinsiyet ile kadın ve erkek rolleri karıştırılmaktadır. Bu noktada en önemlisi sapkın olarak değerlendirilebilecek birtakım anlayışları meşrulaştırmak hatta bunların örgütlenmesini sağlayacak birtakım adımlar atılmasıdır. 6284 sayılı yasa çıktıktan sonra kadına şiddet sorunu daha da kangrenleşti. Yasa kadını koruyamamıştır. Aileyi koruyamamıştır.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

Para yüzmede 12 madalya

Türkiye, Avrupa Para Yüzme Şampiyonası'nda 2 altın, 4 gümüş, 6 bronz olmak üzere toplamda 12 madalya kazandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan