Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / İmamoğlu: “4 yılda 25 yılın üstüne çıkmış durumdayız”

İmamoğlu: “4 yılda 25 yılın üstüne çıkmış durumdayız”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ‘İstanbul Yenileniyor’ platformu kapsamında riskli yapıların dönüşümüne, Bakırköy Zuhuratbaba Mahallesi’ndeki İş Bankası Mensupları Sitesi’yle devam etti.

Yıkım alanına gelen İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, kendisi gibi Trabzon Lisesi mezunu olan 100 yaşındaki kat maliki Yunus Atalar ile bir sohbet gerçekleştirdi.

İmamoğlu’na yıkım sırasında, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Küçükçekme Belediye Başkanı Kemal Çebi eşlik etti. Yıkım öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İmamoğlu, süreci anlatması için ilk sözü KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’a verdi.

Kurt: “Riskli yapılarda KİPTAŞ tarihinin en çok çözüm üreten yönetimi olduk”

“Şu an Bakırköy İş Bankası Mensupları Sitesi’nin Yücetarla parselindeyiz” diyen Kurt, kamuoyuyla şu bilgileri paylaştı:

“Burada yüzde 100 uzlaştık. 54 tane yapının bugün yıkımına başlıyoruz. Umarım aynı uzlaşıyı İncirli parselinde de sağlarız. Orada da son 4 kişideyiz. 2 bölü 3’ü sağlayınca, hızlıca sahada başlayacağız. Bugüne kadar yıktığımız bağımsız birim sayısında 1800’e yaklaştık. Şu an, KİPTAŞ tarihinin en çok çözüm üreten yönetimi olduk riskli yapılarda. 450 tane daha 2,5 ay içerisinde yıkımını yapacağımız yapı var 2 bin 200’leri bu dönem yakalayacağız.”

İmamoğlu: “4 yılda 25 yılın üstüne çıkmış durumdayız”

Kurt’un açıklamalarının ardından konuşan İmamoğlu da şu ifadeleri kullandı:

“KİPTAŞ'ın bizden önceki 25 yılında yaptığı kentsel dönüşüm ya da bu tür risk taşıyan binalardaki bağımsız bölüm sayısının, sadece 4 yılda üstüne çıkmış durumdayız. Hassasiyet gösteriyoruz. Yarın Küçükçekmece’de olacağız Başkanımızla. Bir başka belediyelerde yine bu tarz yapılara özenli bir davranış içerisindeyiz. Bir an önce bu yıkımları yapıp, bir an önce de insanlarımızı sağlıklı yapılara kavuşturma arzusundayız. Bu İstanbul'un en temel meselesi. Yani bu meselenin üzerine gitmek zorundayız.”

 

İmamoğlu, yüzlerce bina ve bağımsız bölümde yaşayan vatandaşlarla görüştüklerini belirterek, “Yakın zamanda yine 400’ün üstünde bağımsız birimi yıkmış olacağız. Ama bu meseleyi biz, istesek de çözemeyiz tek başımıza. Biz burada insanlarımızı teşvik ediyoruz. Bir an önce anlaşın. Çünkü bu aynı zamanda serbest piyasanın işi, aynı zamanda tabii ki müteahhit firmaların işi. Uzlaşın. Biz uzlaşmanın olmadığı, sıkıntı olduğu yerlerde biraz daha teminat gibi davranıp, KİPTAŞ marifetiyle, Büyükşehir Belediyemizin kurumlarının marifetiyle bu yıkımlar yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Heyecanla, imrenerek beni takip ediyor”

İmamoğlu, gazetecilerden gelen, “Dün, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde siz vardınız. ‘İstanbul'a çivi dahi çakamadılar’ cümlesiyle sizi hedef aldı. Ne dersiniz bu açıklamasına” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Diyorum ya; yani beni çok imrenerek izlediğini her daim tekrar ettim. Bazen espri de yapıyorum, ‘Heyecanla, imrenerek beni takip ediyor’ diye ama gerçekten bu imrenme duygusunu Sayın Cumhurbaşkanı gün geçmiyor ki aklını İstanbul'dan alamasın ya da İmamoğlu'nun ismini anamamış olsun. Bahsettiği metro hattı üzerinden, kendi metroyla ilgili ayıplarını kapatma çabası içindeler. İstanbul, ne yazık ki bir metro trajedisi yaşadı.”

Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Emniyet Müdürü Bildirici’den Şehit ve Gaziler Derneği’ne Ziyaret

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şanlıurfa Şubesini ziyaret ederek, Başkan Mehmet Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan