Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / İmamoğlu: “Memleket bizim, İstanbul bizim, Merzifon bizim; milletimizin”

İmamoğlu: “Memleket bizim, İstanbul bizim, Merzifon bizim; milletimizin”

Cumhuriyet Meydanı’nın dolduran coşkulu kalabalığa konuşan İmamoğlu, “Biz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti olarak, milletçe oluşumumuzun zenginliğini biliyoruz. Bugün ortaya gelen Millet İttifakı da zenginliğin ittifakı. Millet İttifakı'nın gücünü en iyi bilenlerden birisi benim. Sayın Cumhurbaşkanı adayımız, 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener'in birlikte neler başarabileceğini ben biliyorum. Nereden biliyorum? İstanbul'daki başarımızdan. Bir arada, yan yana olduğumuzda neleri başarabileceğimizi biliyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Merzifon’da vatandaşlarla bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Millet İttifakı’nın Amasya milletvekili adayları ve Altılı Masa’nın Amasya İl Başkanlarının eşlik ettiği İmamoğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen “Halk Buluşması”nda konuştu.

Zamanın çok hızlı aktığını belirten İmamoğlu, “Az zamanda çok büyük işler başarmak zorundayız. Memleketimiz için başarmak zorundayız. Milletimiz için başarmak zorundayız. Sadece milletin ittifakına oy verenler için değil, 86 milyon insanımız için başaracağız. Türkiye'de siyasete ahlak gelsin, dinamizm gelsin; siyasette bencillik gitsin, kibir bitsin. Siyasete, liyakat gelsin. Siyasete, çok çalışmak kültürü gelsin. Partizanlık, devletimizin bütün kurumlarından uzaklaşsın. Partizanlıkla insanlara öncelik değil, memleketimizin her bireyine eşitlik gelsin, diye yola çıktık. Ben, ülkemizin her tarafını gayretle gezeceğim ve şunu söyleyeceğim: Size bu milletin vicdanını, bu devletin aklını, bu insanlarımızın ahlakını, hak, hukuk ve adaletin simgesi olmuş, sevgili 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını getirdim hepinize” ifadesini kullandı.

“Millet ittifakı nasıl bir şey biliyor musunuz?”

“Millet İttifakı nasıl bir şey biliyor musunuz” diyen İmamoğlu, şunları söyledi: 

“Aynen şu meydanda olduğu gibi, herkesi kapsayacak. Ben buradan, AK Parti ilçe binası karşımızda; onları da selamlıyorum. Milliyetçi Hareket Partisi burada; onları da selamlıyorum. Yeniden Refah Partisi burada; onları da selamlıyorum. Biz, herkesin elini sıkmaya geliyoruz. Herkesle konuşacağız. ‘Benden değilsen yoksun asla’ demeyeceğiz. Derdin ne diyeceğiz? İstanbul'da, “16 milyon insanın Belediye Başkanı olacağız’ dedim. 16 milyon insanın Belediye Başkanı nasıl olunur? 39 ilçesi var. Her ilçesi gezilir, her ilçeye eşit hizmet verilir. Her ilçeye gittiğinde, o ilçenin belediye başkanına saygı gösterilir ve o insanın eli sıkılır, masada konuşulur, dertleşilir. Bunu yaparsan, 16 milyon insanın belediye başkanı olursun. Şimdi memleketimizi yöneten akıl, memleketimizi yöneten şahıslar, memleketimizi yöneten Sayın Cumhurbaşkanı, İstanbul'a gelip, İstanbul Belediye Başkanı’na laf atmaz. Gerek yok. Bu ülkenin, milletin oyuyla seçilmiş bir kişi, Cumhurbaşkanı olduktan sonra, 86 milyon insanın Cumhurbaşkanı olmalı. Her şehre gittiğinde hal, hatır sormalı, çözüm aramalı. Efendim neymiş; ‘Çivi bile çakmamış’ diyor bana. Bak, bak, bak. Ben de diyorum ki; ‘Allah aşkına bir gün beni davet et, anlatayım.’ Sorun yok, anlatırım. Anlatırım ama 1 gün bile yetmez hizmetlerimi anlatmaya 1 gün.”

“Memleket bizim, İstanbul bizim, Merzifon bizim; milletimizin”

“Sorun şurada” diyen İmamoğlu, “25 yıl yönettiler, doğru. Özellikle son 15 beş yılında, çok sıkıntılı işler yaptılar İstanbul'da. Şimdi, 25 yıl yöneten bir anlayış, şöyle bir psikolojiye bürünmüş: Biz seçimi kazanınca zannettiler ki, malını mülkünü aldık. Yani İstanbul'u kendi malı mülkü zanneden bir grup var, yönetici grubu var. Bir avuç insan onlar. Zannediyorlar ki, İstanbul bizim malımız, mülkümüz. Değil; 16 milyon insanın, sevgili kardeşlerim. 86 milyon insan, seksen altı milyon vatandaş ne demek biliyor musunuz? Şurada bulunan herkesle ya da bu ülkenin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine her birimiz, bu ülkenin her karış toprağına eşit sahibiz, eşit. Hepimiz büyük sahibiyiz, büyük. Memleket bizim, İstanbul bizim, Merzifon bizim. Yani milletimizin. Onun için, bu akıldan vazgeçmedikleri sürece, bunlardan bize fayda yok. Ne yapacağız onlara biliyor musunuz? 14 Mayıs'ta, 86 milyon insan, onlara ‘güle güle’ diyecek, ‘bay bay’ diyecek. ‘Hadi evinize’, ‘hadi’; ‘dinlenmeye’. 86 milyon insanımızla, bu ülkenin sahibi olduğunu hissettirdiği bir dönemi başlatacağız” ifadelerini kullandı. 

 

Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

Bir Ailenin İki Yüzü: Babadan Kızına Miras

Ceylanpınar Belediye Eş Başkanı Rahşan Yazar'ın açıklamaları, geçmişle günümüz arasındaki çelişkileri gözler önüne seriyor. Babası Feridun Yazar, Urfa'nın sevilen isimlerinden biri olarak emekçilerle iç içe bir yaşam sürdürmüş, adil bir yönetim sergilemişti. Ancak, Rahşan Yazar'ın basına yönelik tavrı, bu mirasa sadık kalmadığını gösteriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan