Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Şanlıurfa merkezli 18 İlde terör operasyonu: Çok sayıda  gözaltı

Şanlıurfa merkezli 18 İlde terör operasyonu: Çok sayıda  gözaltı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet birimlerinin Şanlıurfa merkezli 18 ilde eş zamanlı olarak yürüttüğü bölücü terör örgütü PKK’nın hücre yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen ‘Uyuyan Hücre’ operasyonunda, şu ana kadar 90’a yakın şüpheli gözaltına alındı. Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde saat 08.30 itibarıyla, 13 bin 440 güvenlik personelinin katıldığı 466 terörle mücadele operasyonunun yürütüldüğünü açıkladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı, bölücü terör örgütünün istihbarat yapılanmasının Türkiye ayağının tespiti ve çökertilmesine yönelik yaklaşık 10 aydır Kuzey Irak, Suriye ve Türkiye içerisinde titiz bir çalışma yürüttüğü öğrenildi.

Şanlıurfa merkezli, İstanbul, Antalya, Adana, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Mersin, Denizli, Konya, Kayseri, Batman, Isparta, Balıkesir, Şırnak, Kocaeli ve Amasya’da eş zamanlı olarak başlatılan ‘Uyuyan Hücre’ operasyonu kapsamında şu ana kadar 90’a yakın kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

İÇİŞLERİ BAKANI  AÇIKLADI: 466 TERÖR OPERASYONU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde saat 08.30 itibarıyla, 13 bin 440 güvenlik personelinin katıldığı 466 terörle mücadele operasyonunun yürütüldüğünü açıkladı.

Yerlikaya, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“BTÖ’YE YÖNELİK TÜM TÜRKİYE’DE BAŞLATILAN “KAHRAMANLAR” OPERASYONLARI KAPSAMINDA; MERSİN, VAN, ŞANLIURFA, MARDİN VE AYDIN’DA 1️⃣2️⃣ ŞÜPHELİ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ YAKALANDI❗️

BTÖ’NÜN İSTİHBARAT YAPILANMASINA YÖNELİK ŞANLIURFA MERKEZLİ MARDİN, DİYARBAKIR, GAZİANTEP, MERSİN, ŞIRNAK, İSTANBU , BURSA, BATMAN , DENİZLİ , ADANA, KAYSERİ, ANTALYA, KONYA , ISPARTA VE KOCAELİ OLMAK ÜZERE 1️⃣6️⃣ İLDE YAPILAN OPERASYONLARDA İSE 5️⃣5️⃣ ŞÜPHELİ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU YAKALANDI❗️”

Advert

İlginizi Çekebilir

Mangal’ın Genel Sekreter Yardımcısı görevine atanması memnuniyetle karşılandı

Abdulkadir Mangal’ın Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanması, kent sakinleri arasında büyük bir sevinçle karşılandı. Mangal’ın halkla iç içe olan kişiliği ve güçlü bağları, Şanlıurfalılar arasında geniş bir taktirle karşılandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan