Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Yargıtay seçimi üçüncü tura kaldı

Yargıtay seçimi üçüncü tura kaldı

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle, 5 adaylı Yargıtay Başkanlığı seçimi başladı. Seçim sonucunda hiçbir adayın yeterli oyu almaması sebebiyle seçimin üçüncü turunda da salt çoğunluk sağlanamadı.

Seçimde Yargıtay Başkanı Akarca, Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ve 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal’ın aday oldu. Akarca, Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020’de seçilmiş, 4 yıllık görev süresi dün itibarıyla dolmuştu.

SEÇİME YARIN DEVAM EDİLECEK

Sabahın erken saatlerinde başlayan seçimin ilk iki turunda, adayların 348 olan Yargıtay üye sayısının salt çoğunluğu olan 175 oya ulaşamaması üzerine üçüncü tur oylaması yapıldı.

Seçimin üçüncü turunda, Yargıtay Başkanı Akarca 110, Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak 22, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ile 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk 96, 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal ise 10 oy alırken bu sonuçlara göre, seçime yarın yapılacak dördüncü tur oylamasıyla devam edecek.

Seçimin dördüncü turunda, üçüncü turda en yüksek oyu alan adaylardan Akarca, Kerkez ve Şentürk yarışacak. Dördüncü ve beşinci tur oylamalarda da salt çoğunluk sağlanamazsa eğer seçim, yeniden adaylık başvurusu ile tekrarlanacak. Ayrıca seçimlerde üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor.

(MA)

Advert

İlginizi Çekebilir

Gazze’de yaşamını yitirenlerin sayısı 34 bin 454’e yükseldi

İsrail’in saldırılarının devam ettiği Gazze’de, yaşamını yitirenlerin sayısı 34 bin 454’e yükseldi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan