Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Görevi kötüye kullanan belediye başkan yardımcısına dava açılacak mı?

Görevi kötüye kullanan belediye başkan yardımcısına dava açılacak mı?

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, belediye başkan vekili görevinde bulunan Askeri Karakuzu’nun kızının usulsüz işe alındığı iddiaları gündemi sarsmaya devam ediyor. Belediye başkan yardımcılığı görevi sona eren Karakuzu’nun kızı, önceki gün yeni yönetim tarafından işten çıkarıldı.

WhatsApp ihbar hattına gelen bilgilere göre, Askeri Karakuzu’nun kızını, 31 Mart yerel seçimlerinden bir gün önce görevden alınan Suruç kaymakamı ve belediye başkan vekili İbrahim Güneş’in imzasıyla usulsüz bir şekilde işe aldığı iddia ediliyor.

Suruç Belediyesi tarafından yapılan incelemelerde, Karakuzu’nun kızını işe alırken ilan yerine kapalı bir şekilde hareket ettiği ve usulsüz bir biçimde işe başlattığı belirlendi. Karakuzu’nun, personel alımı sürecinde alacağı personelin unvan ve şartlarını ilan etmesi gerektiği halde bu şartlara uymadığı ortaya çıktı.

Suruçlu vatandaşlar, belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunan Karakuzu’nun kızını usulsüz bir şekilde işe almasının haksızlık olduğunu belirtiyor. Yüzlerce üniversite mezunu iş arayan genç, şartları taşımalarına rağmen işe alım sürecinde adil olmayan uygulamaların sürdüğünü dile getiriyor.

Türk Ceza Kanunu’nun 257. maddesinde düzenlenen görevi kötüye kullanma suçu, görevinin gereklerine aykırı hareket eden veya gecikme gösteren kamu görevlisini cezalandırıyor. Suruçlu vatandaşlar, bu iddiaların ardından belediye yetkililerinin Askeri Karakuzu hakkında suç duyurusunda bulunup bulunmayacağını merak ediyor.

Türk Ceza Kanunu’nun 257. maddesinde düzenlenen görevi kötüye kullanma suçu ile kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, “görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle” (TCK m. 257/1) ve “görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek” (TCK m.257/1) kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisi cezalandırılmaktadır. Suç tipinde yer alan “kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına ned en olma ya da kişilere haksız bir menfaat sağlama”nın hukuki niteliği tartışmalı olup, maddenin gerekçesinde bunların suçun oluşabilmesi için objektif cezalandırılabilme şartı olarak öngörüldüğü belirtilmiştir. Objektif cezalandırma şartı içeren suç tiplerini belirlemedeki güçlük ve kurumun hukuki niteliği konusundaki belirsizlik, görevi kötüye kullanma suçunun oluşması, kastın kapsamını belirleme gibi hususlarda öğretide farklı yaklaşımlara neden olmuştur. Yukarıda açıkça belirtilen Türk Ceza Kanunu maddelerine göre Suruç Belediye Başkan Yardımcısı askeri Karakuzu açık bir şekilde görevini kötüye kullandığı ortaya çıkıyor .

Advert

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Yüzme Havuzlarına Yoğun İlgi

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete sunduğu GAP Yarı Olimpik yüzme havuzunda vatandaşlar serinlemenin tadını çıkarıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan