Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Eski Başkan Ayşe Çakmak ‘tan borç açıklaması

Eski Başkan Ayşe Çakmak ‘tan borç açıklaması

Çakmak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kamuoyunun dikkatine; 31 Mart 2024 tarihi itibariyle ayrıldığım güzide kurum olan Siverek Belediye Başkanlığı ve iştiraklerine ait güncel borç tutarı 570.000.000 TL’dir. Bu durumun başlıca nedenleri ise, ülkemizde bir süredir etkisini gösteren enflasyon sebebiyle ortaya çıkan fiyat artışları ve yapılan işlere ilişkin fiyat farklarıdır” dedi.

Çakmak, açıklanan rakam ile paylaştığı rakam arasındaki farkın sebebini, mevcut belediye başkanının verilen bilgileri yanlış yorumlamasına bağladı. Örnek olarak, mevcut başkanın açıkladığı borç stoğunda personel maaşları gibi ödemelerin henüz gerçekleşmediğini ve bunun bir borç oluşturmadığını belirtti. Ayrıca, planlanıp ihalesi yapılmış işler için ödenmesi gereken tutarların borç olarak yazıldığını ancak bu işlerin yapıldıkça faturaların kesileceğini ve borç olarak kabul edileceğini ifade etti.

Çakmak, yakıt ihalesi kapsamında alınacak yakıtlar için kesilecek faturaların bile hesaba dahil edildiğini belirterek, açıklanan rakam ile gerçek borç arasındaki fiyat farkını örneklerle açıkladı. Son olarak, yaptıkları hizmetleri halklarıyla paylaştıklarını ve hesap veremeyecekleri bir durum olmadığını vurgulayarak, kamuoyunun takdirine sundu.

Çakmak’ın açıklamalarıyla birlikte, Siverek Belediyesi’nin borç durumu ve açıklanan rakamlar arasındaki farklar netlik kazandı. Hemşehrilerine saygı ve sevgilerini ileterek açıklamasını tamamladı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Son Kritik İki Hafta…Kaptan Bozdağ Urfa’da Yok!

Trendyol 1. Lig'de mücadele eden Astor Şanlıurfaspor'da son günlerde yaşanan maddi sıkıntılar gündemi sarsmaya devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan