Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Siverek’te çiftçilere fıstık fidanı dağıtımı yapıldı

Siverek’te çiftçilere fıstık fidanı dağıtımı yapıldı

Siverek Belediyesi ve ÇEKUD işbirliğince “çiftçiye hayat olsun” projesi kapsamında ilçedeki çiftçilere 10 bin fıstık fidanı dağıtıldı.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü katma değer oluşturmaya yönelik projelerine devam ederken ilçedeki çiftçilerin farklı ürün yetiştirmesine de öncülük ediyor.
Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD) ile yürütülen çalışmalara ara vermeden devam eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kırsal mahallelerde meyve bahçeleri oluşturuyor.
ÇEKUD bağışçılarının desteğiyle Hacer Muhterem Coşan adına Siverek- Şanlıurfa kara yolu 25. kilometresinde ağaçlandırma sahası oluşturuldu.
Fidan dikim törenine katılan davetliler, binlerce fıstık fidanını toprakla buluşturarak can suyu verdi.
Fıstık fidanlarının toprakla buluşturulduğu etkinlikte konuşan Park ve Bahçeler Müdürü Ali Bucak, ÇEKUD’a teşekkür etti.
Daha yeşil ve yaşanabilir bir dünya için çalıştıklarını aktaran Bucak, “Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği’ne, dünyanın en kıymetli topraklarına sahip Mezopotamya’nın en değerli arazilerine sahip ilçemize ülke ekonomisine katma değer katacak olan zeytin, badem ve fıstık desteği için memleketimiz ve belediye başkanımız Ali Murat Bucak adına teşekkür ederim. Biz daha önce de ÇEKUD ile yine ilçemizin farklı bölgelerinde fidan dikim törenleri düzenledik. Derneğimizin bu yöndeki çabaları takdire şayandır ve temennimiz bu projelerin bölgemizde devam etmesidir.” dedi.
ÇEKUD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Eyüp Debik ise konuşmasında, “ÇEKUD olarak doğa ile insan arasında bozulan dengenin yeniden sağlanması ve doğal dengenin korunması amacıyla 35 yıldır bu topraklarda hizmet ediyoruz.” diye konuştu.
Çevre dostlarıyla Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde anlamlı bir etkinlikte bir araya geldiklerini kaydeden ÇEKUD Başkanı Eyüp Debik, “Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında 11 Kasım 2023 tarihinde THY’nin destekleriyle Siverek’te meyve bahçeleri oluşturmaya başlamıştık. Çiftçilerimiz için yeni meyve bahçeleri oluşturmak amacıyla bugün yine Siverek’te doğa dostlarıyla birlikteyiz. Anlamlı olan bu etkinlik kapsamında 13 Kasım 2023’te Hakk’ın rahmetine kavuşan merhume Hâcer Muhterem Coşan Hanımefendi’yi yâd etmek amacıyla adına meyve bahçeleri oluşturuyoruz. Başta Tekirdağ Çerkezköy’deki sevenleri olmak üzere ülkemizin dört bir yanından merhume Hâcer Muhterem Coşan Hanımefendi adına bağışlanan 10 bini aşkın meyve fidanını çiftçilerimize buluşturuyor olmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Siverek’te bugün dikimine başladığımız Antep fıstığı fidanlarını yanı sıra Kilis’te de zeytin fidanları toprakla buluşmaya başladı. Nisan ayının sonuna kadar meyve fidanı dikimlerinin tamamlanması hedeflenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa’da Şok Uygulama: Çeşitli suçlardan aranan 11 şahıs yakalandı

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, düzensiz göçle mücadele, asayiş ve narkotik suçlarla mücadele kapsamında şok uygulama gerçekleştirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan