Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı

Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) yapılan açıklamaya göre hava sıcaklığı Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

MGM verilerine göre, Rüzgarın İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Meteoroloji, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı beklendiğini ve görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda da uyarı yaptı.

Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

VALİ ŞILDAK’TAN ÇAĞRI: SU HAYATTIR CAN ALMASIN

Havaların ısınması ile birlikte olası boğulma vakaları için çağrıda bulunan Vali Şıldak, özellikle ailelere seslenerek “Su Hayattır Can Almasın” diyerek gerekli bilinçlendirmenin çocuklara yapılmasını istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan