Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Atilla’ya Urfa CHP’den sert tepki!

Atilla’ya Urfa CHP’den sert tepki!

(Ş.URFA-RHA) – Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla katıldığı TV programında “Bugün CHP’nin tabanıyla HDP, PKK’nın tabanı kol kola omuz omuza hareket ediyorlar. Şuan ki CHP, Atatürk’ün kurmuş olduğu CHP değil” dedi. Atilla’nın bu konuşmasından sonra Şanlıurfa CHP İl Başkanlığı’ndan cevap gecikmedi. Urfa CHP İl Teşkilatı Atilla’nın cevaplaması istemiyle kendisine 7 tane soru yöneltti.

Sık sık ulusal kanallara çıkarak açıklamalarda bulunan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla geçen gün A Haber ekranlarında yayınlanan Memleket Meselesi adlı programa katıldı. Programda gündeme dair açıklamalarda bulunan Menderes Atilla, CHP’ye de adalet yürüyüşü üzerinden yüklendi. CHP’yi HDP ve PKK ile eş çizgide gördüğünü söyleyen Atilla’ya CHP Urfa teşkilatından cevap gecikmedi. Urfa teşkilatı Atilla’ya yanıtlaması istemiyle 7 tane soru yöneltti.

 ATİLLA: ŞUAN Kİ CHP, ATATÜRK’ÜN KURMUŞ OLDUĞU CHP DEĞİL

Programda CHP ile ilgili konuşan Menderes Atilla, partiyi raydan çıkmakla suçlayarak, “PKK/PYD’li teröristler eğitim gördükleri hedef tahtasına ülkemizin korucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını koymuşlar. O kadar acı bir olay ki bugün CHP’nin tabanıyla HDP, PKK’nın tabanı kol kola omuz omuza hareket ediyorlar. Şuan ki CHP, Atatürk’ün kurmuş olduğu CHP değil. Raydan çıktı farklı bir CHP’ye büründü. Adalet yürüyüşünde HDP’li Ahmet Türk ve Celal Doğan ile kol kola girdiler. CHP’ye oy veren şapkalarını önlerine indirip şunu görsünler Atatürk’ün kurduğu CHP yok artık” ifadelerini kullandı.

CHP Şanlıurfa İl Teşkilatından açıklamalarla ilgili yazılı yanıtta gecikmedi.

“CHP HİÇBİR ZAMAN TERÖRLE ANILMAYACAK”

CHP Urfa teşkilatı şu açıklamayı yaptı:

“Adalet yürüyüşünü başlatan sayın genel başkanımız sadece CHP’iler için adalet demedi. Misaki milli sınırları içerisinde her kim ki kendisini gerçek veya tüzel olarak sistemin hak mağduru olarak görüyorsa bu yürüyüşün içinde yer alabilir dedi ve Türkiye’de  demokrasi kurbanı olmuş hakları ellerinden alınmış sistem dışına itilmişler kendilerini adalet yürüyüşünün içinde buldular. Ahmet Türk ve Celal Doğan da demokrasi kurbanı oldukları için adalet yürüyüşüne katılmışlardır. CHP hiçbir zaman terörle ismi anılmadı anılmayacak da”

“HDP ile aynı karede bulunmak PKK ile aynı karede olmak ise Sayın Atilla’nın bu sorulara objektif net cevap vermesini dilerim” denilen açıklamada Atilla’ya 7 soru yöneltildi:

  1. AKP hükümeti Oslo’da kimle görüştü?
  2. AKP hükümeti adalet mahkemelerini kimi aklamak için sınır kapılarına götürdü?
  3. İmralı’da bulunan terör başıyla devletin hangi bakanı görüştü?
  4. İmralı ile Kandil arasında diplomatik kuriye görevini kimler yaptı?
  5. Güneydoğu’da hendek kazımları yapılırken olaylara müdahale etmeyin emrini kim verdi?
  6. Diyarbakır’da Barzani, Şivan Perverle kolkola girip ben Serok Ahmedim diyen kim?

  1. Yukarıda fotoğrafla belgelenen El Nursa militanıyla aynı kareyi nasıl açıklayacak?
Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan