Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Vali Tuna, Şanlıurfalılarla vedalaştı

Vali Tuna, Şanlıurfalılarla vedalaştı

( ŞANLIURFA -RHA ) Son Valililer kararnamesi ile merkez Valiliğine atanan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, dün akşam düzenlenen törenle son kez bir araya geldiği  Şanlıurfalılarla vedalaştı.

Şanlıurfa protokolü, kanaat önderleri, siyasi parti temsilcileri, iş dünyası, STK temsilcileri, esnaf, basın, muhtarlar ve spor dünyasından temsilcilerin katıldığı veda yemeğinde konuşan Vali Tuna, Şanlıurfalılardan helallik istedi.

Duygu dolu anların yaşandığı veda gecesinde  Vali Tuna’nın bir yıllık görev süresi içerisinde yaptığı hizmetler ve faaliyetlerin slayt gösterisiyle sunumunun ardından ilçe Kaymakamları adına Halfeti Kaymakamı Şeref Albayrak ve Vali Yardımcıları adına Fatih Çelikkaya birer konuşma yaptılar.

Veda yemeğinde konuşan Vali Güngör Azim Tuna, “Peygamberlerin, evliyalarınayak bastığı bu mübarek şehir Şanlıurfa’ya gelmek şahsım adına güzel bir başlangıçtı ve buradan ayrılırken de çok şükür ki güzel hatıralarla ayrılıyorum” dedi.

Vali Tuna, konuşmasında şunları söyledi. “Bu güzel akşam, bir veda buluşması diye anılacak olsa da aslında ömrünü gönül yolculuğu bilenler için vedalar yoktur. Ahirete uzanan bir vizyonla çalışanlar için; ürettikleri işler, kurdukları dostluklar ebedidir. Ve bizim için güzel başlangıçlar vardır hep. Her işte bir hayır olduğuna inanan bir gönül medeniyetinin varisleriyiz çünkü.Şanlıurfa’mız, her fırsatta ifade ettiğim gibi; kalbiyle, yüreğiyle konuşan bir şehirdir. Çünkü bu şehrin kalbine; insanlığa bir serinlik ve selamet olan değerler ekilmiştir.  Çünkü burada; rüyasına sadakat gösteren Hz. İbrahim misali bir sadakatin,  Hz. Eyüb misali bir sabrın, Ensar gibi kardeşliğin ve paylaşmanın en hasbi, en güzel örneklerine şahit olduk. Bu güzel akşam vesilesiyle Şanlıurfalı hemşehrilerime en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

Peygamberlerin, evliyaların ayak bastığı bu mübarek şehre gelmek şahsım adına güzel bir başlangıçtı ve buradan ayrılırken de çok şükür ki güzel hatıralarla ayrılıyorum. Valiliğimiz ve bütün kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, halkımız; hep birlikte Şanlıurfa’da büyük bir aile olduk. Çok şükür ki kader, burada şahsıma da Ensar olabilme fırsatı sunmuştur. Nitekim Suriyeli kardeşlerimiz için gecemizi gündüzümüze katışımızın asıl nedeni; İlahi müjdeye mazhar olabilmektir. “Allah’ın razı olduğu Ensar” olabilmektir.

Şanlıurfa’ya 25 Haziran 2016’da görevime başladım ve bu alışma sürecinde 15 Temmuz’da Nemrutların yaktığı ihanet ateşi ile karşı karşıya geldik. Çok şükür milletimizle el ele, gönül gönüle ve Allah’ın inayetiyle bu ihanet ateşini söndürdük. 15 Temmuz sürecinde adıyla, sanıyla, şanıyla Şanlıurfa’mız devletine olan bağlılığını, vatanına olan sevgisini Millî Mücadele’de olduğu gibi şanlı bir duruşla göstermiştir. Demokrasi meydanlarında iradesine sahip çıkmış, akabinde iradesini tecelli ettirerek darbecilere gereken cevabı net bir şekilde vermiştir.  Bu süreçte Şanlıurfalı hemşehrilerimin teveccühü, dayanışması bizleri çok duygulandırmıştır.

Şanlıurfa’da çok yoğun gündemler bizi bekliyordu. Biz bu yoğunluğa özellikle Eskişehir’deki görevimiz münasebetiyle hazırdık. Türk Dünyası Kültür Başkentliği gibi olağanüstü bir tempoya bünyemiz alışmıştı zaten. Buraya geldiğimizde tecrübelerimiz ve birikimlerimizle tempomuzu düşürmeden devam ettik. Bir yandan etkin bir şekilde terörle mücadele verirken, diğer yandan Suriyeli kardeşlerimizi ağırlamaya devam ederken; öte yandan da şehrimizin Halil İbrahim bereketiyle 2023 vizyonuna doğru, hızla ilerlemesi için gerekli bütün çalışmaları başlattık.”

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın veda yemeğine, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba, Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri, 20’nci Zırhlı Tuğay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma KomutanıAlbay Kemal Timuroğlu, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık, MHP İl Başkanı Mahmut Güneş, ilçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, STK temcilcileri, kanaat önderleri çok sayıda davetli katıldı.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan