Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Urfa’da 150 işçi, haksızlığa karşı yürüyecek …

Urfa’da 150 işçi, haksızlığa karşı yürüyecek …

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Ceylanpınar Belediyesinden haksız yere işten çıkarılan 150 işçi adalet için 150 Km. yürüyecek..

Ceylanpınar Belediyesinde 2019 yerel seçimleri sonrası en kötü şartlar altında çalıştıkları halde bir gece ansızın işlerine son verilen işçiler, haklarını aramak ve gasp edilen hakları için Şanlıurfa’ya adalet yürüyüşü gerçekleştirecek. Yerel seçim sonrası Ceylanpınar Belediyesi tarafından 1 Nisan’da tüm çalışan işçileri kurbanlık koyun gibi yaklaşık 20 gün destek hizmetleri müdürlüğünde beklettikten hemen sonra en ağır ve kötü şartlar altında çalıştıran yeni yönetim, işçileri bezdirmek istifaya sürüklemek için her yolu denedi. Evine ekmek götürme ailesini geçindirme derdinde olan işçiler, tüm olumsuz şartlara rağmen işlerini yapmalarına rağmen haklarında tutulan asılsız tutanaklarla peyderpey ilk etapta 64 işçinin işine son verildi. Son olarak geçtiğimiz Perşembe gecesi saatler 24:00 gösterdiğinde uykuları kaçıran ve adeta birilerine operasyon yaparcasına 86 işçinin telefonuna SSK’dan gelen mesajla iş akdinin son bulduğunu öğrendi.

Yaklaşık 4 ay içerisinde toplam 150 işçinin işine son verilirken haklarını aramak isteyen işçiler, bu hafta Ceylanpınar’dan Şanlıurfa merkeze 150 kilometre adalet için yürüyecek.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan