Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Bıçakçı Pazarı’nda bayram yoğunluğu

Bıçakçı Pazarı’nda bayram yoğunluğu

( ŞANLIURFA – RHA ) Kurban Bayramına sayılı günler kala, Şanlıurfa’da Bıçakçılar Pazarı’nda hareketlilik yaşanıyor. Yoğun bir mesai harcayan pazar esnafı, işlerin açılmasına seviniyor.

Bıçakçılar Çarşısı’nda hareketlilik yaşanmaya başladı. Kurbanlık kesimi için vatandaşların bıçaklarını bileletmek ya da yeni bıçak almak için pazarın yolunu tutuyor. Tezgahlarda yerini alan bıçaklar 10 ile 50 lira arasında satışa sunulurken, bileletmek için de 3 ile 5 lira arasında para talep ediliyor.

Kurban Bayramı öncesi işlerinin açıldığına dikkat çeken Esnaf Ahmet Demir, yoğun çalışmaktan çok memnun olduklarını söyledi. Demir,”Bayrama sayılı günler kaldı. İnsanlar hayvanlar eziyet görmesin diye bıçaklarını biletmek için bize getiriyorlar. Çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Günlük ortalama bu çarşıda 4 bin civarında bıçak biliyoruz. Bıçakların güzel bir şekilde bilenip bilenmediğini bıçağın tırnağın üzerine sürtüldüğünde hiçbir takılma yapmadan kayması ve iz bırakmaması ve takılmadan kağıt kesilmesiyle test edilebilir.” ifadelerine yer verdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan