Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Harran’dan sonra Suruç’ta aynı kaderi yaşıyor

Harran’dan sonra Suruç’ta aynı kaderi yaşıyor

( ŞANLIURFA – RHA) Tarım kenti Şanlıurfa’da bilimle tarım bir türlü buluşturulamadı. Harran Ovasını çoraklaştıran vahşi sulama, bu sefer de Suruç ilçesindeki zengin toprakları yok etmeye başladı.

Yıllardır Şanlıurfa’nın temel sorunlarından sulama bir türlü rayına oturtulmadı. Harran yüzbinlerce dönüm arazi, vahşi sulama nedeniyle çoraklaştı. Sulama suları, tahliye kanallarından Suriye’ye doğru akıyor. Aynı manzara bu sefer, Suruç’ta yaşanmaya başladı. Tarlalardan akan sular, yolların üstesinden akarak tahliye kanallarına akıyor. Su israfına karşı toplumun tüm bireylerine görev düştüğünü, çiftçilere düşen görevin ise suyu son derece kontrollü ve ölçülü kullanmak olduğunu vurguluyor uzmanlar.

MODERN SULAMA YÖNTEMLERİNE GEÇİLMELİ

Son yıllarda küresel ısınma ile birlikte manzara daha da kötü bir hal alıyor. Suyun önemi daha da artarken bu tabloda çiftçi hem kendi menfaatleri hem de milli ekonomi için suyu israf etmeden kullanması büyük önem taşıyor. Uzmanlar, çiftçilere artık vahşi sulama yerine damla sulama, yağmurlama gibi modern yöntemlere başvurmaları noktasında önerilerde bulunuyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan