Anasayfa / TÜM HABERLER / KÜLTÜR-SANAT / Hozan: Dengbej kültürüne sahip çıkalım

Hozan: Dengbej kültürüne sahip çıkalım

(Ş.URFA-RUHA AJANS) – Şanlıurfa’da yetişen ve müzikleriyle Şanlıurfa’da unutulan gelenekleri, görenekleri ve kültürü yaşatan Urfalı sanatçılar desteksizlikten yakınıyorlar.

AİLECE MÜZİĞİN İÇİNDEN GELİYORLAR

Son zamanlarda Şanlıurfa müzik anlamında adeta çağ atladı. Ancak bu çağ atlamayla beraber Şanlıurfalı sanatçılara verilen destekte de orantılı olarak azalma oldu. Şanlıurfa’da çoğu mahalli sanatçı kendi imkanlarıyla ve kendi ayakları üzerinde durarak sanatlarını icra ediyorlar ve albüm çıkarıyorlar. Kentte kendi ayakları üzerinde duran ve 6 yıl aradan sonra ikinci albümünü çıkaran Ozan Servan, yetkililerin kendilerine tam destek olmamasından yakınıyor.

Öte yandan Servan’ın ailece Dengbej kültüründen geldiği de biliniyor.

 SERVAN: URFALI SANATÇILAR ZOR ŞEKİLDE ALBÜM ÇIKARIYORLAR

Sanatçı bir aileden yetişen ve sanatıyla Şanlıurfa’yı Türkiye’nin her yerine taşıyan Hozan Servan, belediye, valilik gibi kurumların kendileri gibi mahalli sanatçılara destek olmasını istiyor. Ruha Haber Ajansı’na konuşan Sanatçı Hozan Servan, “Yeni albümümüz çıkıyor, yeni projelerimiz olacak. Biz Şanlıurfa olarak destek konusunda eksik kalıyoruz. Sanatçılara destek verildiği zaman şehir kalkınır. Destek kültürü yok. Bir sanatçıya sponsor olacağın zaman dilenci gözüyle bakıyorlar. Bu tarz yaklaşım da bizleri üzüyor. Aslında sanatçı utulmuş ve herkes tarafından bilinmiş şeyleri müziğiyle gün yüzüne çıkaran kişidir. Bundan dolayı Şanlıurfa’daki yetkililerin mahalli sanatçılara  destek verilmesi gerekiyor. Urfalı sanatçılar zor şekilde albüm çıkarıyorlar. Bende şu ana kadar çıkardığım albümleri kendi imkanlarımla çıkardım. Kitlemiz var, bizi daha çok varoş kesim dinliyor ama küçükte olsa elit kesim de dinliyor” dedi.

 OZAN SERVAN KİMDİR?

1978 yılında Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde doğdu. Hozan Servan, 1995 yılından sonra profesyonel olarak müzik hayatına başlasa da aslında aileden gelen müzik yeteneği olduğu için bu sanata uzak değil. İlk albümünü(Kara Kürtler) 2011 yılında çıkaran Hozan Servan, kısa süre içinde dinleyicileri tarafından benimsendi. İlerleyen yıllarda talep çoğalınca Servan ikinci albümü(Ben İnsanım) çıkarmaya hazırlanıyor. Öte yandan Servan şu sıralar yerel bir televizyonda da müzik programı yapıyor.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Yaşar ve Beyaz ailesinin mutlu günü

Şanlıurfa Kasr-ı Saadet düğün salonunda iş adamı Abdurahman Yaşar'ın oğlu Yusuf Yaşar Ak parti Eyyübiye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan