Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / 15 Temmuz’dan sonra parti sevdalıları arttı!

15 Temmuz’dan sonra parti sevdalıları arttı!

(ŞANLIURFA-RHA) Hatırlanacağı üzere geçen haftalarda Ak Parti Genel Kongresi yapılmış ve yapılan kongrede Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan kurduğu partisi olan Ak Parti’nin başına geçmişti. Kongreden sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il ve ilçe teşkilatlarında değişikliklere gideceğini söylemişti. Teşkilatlarda değişiklik yakında yapılacak yapılmasına ama Erdoğan’ın bu söyleminden sonra daha önce çalışmayan ve sırtını partiye dayayan birçok kişiyi adeta bir korku almıştı. Çünkü Erdoğan’a göre çalışmayan ve halka inmeyen kimsenin Ak Parti’de yeri yok…

ANKARA KULİSLERİ HAREKETLENDİ

Teşkilat değişikliği söylemlerinden sonra Ankara kulisleri hareketli günler yaşamaya başladı. Koltuğundan endişe eden il ve ilçe başkanları adeta Şanlıurfa ile Ankara arasında yol kurdu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kesin emri var, çalışmayan kimse teşkilatta yer alamayacak. Cumhurbaşkanlığı oylamasında Türkiye’de aldığı 95.2 oy oranıyla adından söz ettiren ilçelerin başında gelen Akçakale’de yaptığımız araştırmalar sonucunda halkın Ak Parti ilçe teşkilatına değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdiği ortaya çıktı. Hal böyle olunca Akçakale Ak Parti teşkilatının ne iş yaptığı da merak konusu oldu.

VATANDAŞA İNEMEDİLER…

Akçakaleli vatandaşların 16 Nisan’da yapılan tarihi Cumhurbaşkanlığı Anayasa Değişikliği  seçimlerinde oylarını Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Yıldık ve teşkilat çalışmalarından çok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdiğini gösteriyor. Özellikle Akçakale İlçesi’nde İlçe başkanlığına getirilen ve yıllardır ilçe parti başkanlığı yapan İbrahim Yıldık’ın bugüne kadar yapılan seçimlerde yaşanılan zaferlerin ardında hep çalışmalarından ziyade Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Akçakalelilerin  duyduğu büyük sevgisi yatıyor. Yapılan araştırmalarda oyların ilçe teşkilatına değil Erdoğan’a verildiği ortaya çıktı. Kendileriyle görüştüğümüz bir çok vatandaş bu tezi doğrularcasına, “Ak Parti İlçe Başkanı ve bazı teşkilat üyeleri bizden oy alacak çalışmalar yapmadılar ve vatandaşın derdine çare olmadılar.Bunlar ne bizi nede Ak Parti’yi temsil ediyorlar.Biz bunların çalışmalarına değil Sayın Cumhurbaşkanımıza oy verdik.Cumhurbaşkanımız olmazsa bunlar sittin sene bizden oy alamazlar” diyerek ilçe teşkilatının çalışmadığını iddia etti.

İLÇE BAŞKANINA DEĞİL ERDOĞAN’A OY VERDİLER

“Peki seçimlerde Ak Parti Akçakale İlçe Başkanı Yıldık’ın çalışmalarına ve şahsına mı oy verdiniz?” şeklindeki sorularımıza ise “Biz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a oy veriyoruz, ne Ak parti teşkilatı nede ilçe Başkanı İbrahim Yıldık’a, biz bunların vatandaşın derdiyle dertlendiğini görmedik. Biz Reis Erdoğan’a oy veriyoruz” diyerek aslında AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duydukları sevgi ve sempati ile oy verdiklerini dile getirdiler. Akçakale halkı İlçe Başkanı Yıldık’a duydukları tepkileri de bir ölçüde kendi dilleriyle ifade ettiler.

HALKTAN UZAK BİR GÖRÜNTÜ ÇİZDİ

Tarihi 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Anayasa Değişikliği seçimlerinde açıkçası görünen o ki Akçakale’de seçimlerde Ak Parti teşkilatı ve İlçe Başkanı İbrahim Yıldık’ın halkla kucaklaşmadığı ve halktan uzak bir görüntü çizdiği, halkın sorunlarına çareler üretmediği, dertleri ile dertlenmediği mesajı veriliyor.

DARBEDEN ÖNCE TAZİYE ZİYARETLERİ, DARBEDEN SONRA VATAN SEVDALISI

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminden sonra Türkiye genelinde Fethullahçı Terör Örgütü üyelerine yönelik tasfiye çalışmaları başladı. Ancak hala deşifre olmamış kriptolar da bulunuyor. Ancak Emniyet ve Milli İstihbarat Teşkilatı çalışanları son FETÖ’cü temizleninceye kadar çalışmalarına devam edecek. Ak Parti yetkilileri mecliste kendi partilerinde FETÖ’cü milletvekili olmadıklarını söyleseler de bu il başkanları ve ilçe başkanları için geçerli bir söylem değil. Akçakale Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Yıldık, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminden önce sosyal medya hesaplarından sadece gittiği taziye ziyaretlerini paylaşırken, 15 Temmuz sürecinden sonra ise ağırlıklı vatan sevdalısı olduğunu gösteren paylaşımlar yapmaya başladı. Yaşanan bu çelişki ise akıllara bazı soru işaretlerini getirdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan