Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Yine aynı bölge yine aynı sorun

Yine aynı bölge yine aynı sorun

( ŞANLIURFA – RHA ) Suruç Ovası Pompaj Sulaması Taşbasan Sol Sahil Sulaması 2. Kısım Şebekesi 19-15 nolu sulama hattı kapsamında yer alan 18 mahallede yaklaşık 20 gündür suyun gelmemesi çiftçileri çileden çıkardı.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde LY 19 çiftçileri, suyun köylere verilmemesi sonucu ekinlerin kuruduğunu iddia ederek DSİ 15. Bölge Müdürlüğü’nü topa tuttu. 18 köyün susuz kaldığını iddia eden çiftçiler, geçen yıl da aynı durum ile karşılaştıklarını, bunun sonucunda ekinlerin kuruduğunu ancak bu yıl da suyun verilmemesi sonucu aynı durum ile karşı karşıya kalacaklarını belirtti. 19-15 hattın 20 gündür suyu gelmemesi nedeniyle ekinler kurudu, bu zararımızı kim karşılayacak, devletimizden yardım bekliyoruz.

AŞAĞI HATLAR SUYU ALAMIYOR

Suyun koordine edilmesinde yetkililerin görevlerini yapmadıklarını belirten Çiftçiler, “Ön hatlarda su var ama bu su koordine edilmiyor. Aşağı hatlar suyu alamıyor. Bunlar suyu paylaşmıyor. Kaderimize teslim olmuşuz. Bu yöneticilerimiz ne diye var? Suyu organize edemiyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Çiftçiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Abdullah Erin, milletvekilleri ve bürokratlardan yardım bekleyen çiftçiler, sorunun bir an önce halledilmesini istedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan