Anasayfa / TÜM HABERLER / SPOR / Amatör futbola İŞKUR tuzağı

Amatör futbola İŞKUR tuzağı

(ŞANLIURFA – RHA ) Şanlıurfa’dan her geçen gün şaşırtıcı olaylar olmaya devam ededursun, bu sefer de amatör futbola İŞKUR işleri bulaştı.

Bazı uyanık kulüp yöneticileri İŞKUR üzerinden futbolcuları park ve bahçelerde göstererek onları çalıştırıyor ve kendilerine transfer ücreti ödemiyor. Futbolcu ise başka bir takıma transfer olmak istediğinde kulüp yöneticisi tarafından İŞKUR üzerinden tehdit ediliyor. Bu olay her ne kadar resmiyette gözükmese de el altından bunu yapan birçok kulüp yöneticisi bulunuyor.

Olayın aslı ise şöyle gelişiyor… Kulüp yöneticileri İŞKUR’a başvuruyor ve kendilerine kontenjan alıyorlar. Ancak kulüp yöneticileri bunu kendi hakları için değil futbolcu transferi için kullanıyorlar. Diğer mahalli takımlarda da maddi durum olmadığı için kulüpleri bir rekabete giremiyor ve amatör futbol her geçen gün geriye gidiyor.

SOBAY: İŞKUR YARDIMIYLA GÜÇLERİNE GÜÇ KATIYORLAR

Genç Karakeçilispor Kulüp Başkanı Mehmet Ali Sobay, Urfa’da amatör futbolda kurulan İşkur tuzağı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Sobay, “Urfa’da her zaman olduğu gibi futbol kulüpleri yine futbolcu temin etmede İş-Kur vaatleri ile futbolcu ayarlamaya devam ediyorlar. Kendi kulüp bütçeleri yetmiyormuş gibi kurum gücünü de kullanarak kendilerine  İşkur üzerinden futbolcu temin ediyorlar her ne kadar resmiyette gözükmese de işin aslı İşkur’ un kurumlara ayırmış olduğu kontenjanlar kurumlar futbolcu kontenjanında kullanıyorlar. Yani asıl kullanılması gereken yerlerde kullanılmıyor… Zaten mahalli takımların zor şartlarda normal kurum takımları ile maddi anlamda yarışamıyorlar bunlar yetmiyormuş gibi İşkur yardımıyla güçlerine güç katıyorlar. Herhalde kurumun ayırdığı kurum bütçesi yetmiyor bunun yorumunu sizlere bırakıyorum” şeklinde konuştu.

 ‘FUTBOL KULÜPLERİNE EŞİT ŞEKİLDE DAĞITILSIN’

Başkan Sobay eğer futbolda İŞKUR yardımı varsa bundan bütün amatör kulüplerin yararlanması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Tabi her şeyin kılıfı her zaman vardır. Bunlar sizin konularınız ama burada üzerinde durmak istediğim İŞKUR’un kullanılarak futbolcu temin edilmesi ve bu konuda kurum takımı olmayan diğer takımların daha da zor durumda bırakılması. madem İŞKUR bu gibi yardımlarda bulunuyor bu yardımların tüm futbol kulüplerine eşit şekilde dağıtılması gerekmiyor mu yıllardır yapılan ayrımcılık bu şehri nereye götürebildi? aksi geriye… Burada İŞ-KUR üzerinden işe giren hiçbir futbolcu kardeşimi kırmak niyetinde değil veya işlerinden etmek niyetinde değilim ama sizde hak verirseniz sizin gibi bir sürü futbolcu veya kulüp var. Fazla detaya inmeden ilgili birimlerin bu konuyu enine boyuna istişare ederek alınan karalarda şehrin tüm kulüpleri veya hiçbir kulüp felsefesi ile karar almaları. Şimdiden ilgililere teşekkür ederim.”

Advert

İlginizi Çekebilir

EHF Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek finalinde Konyaaltı Belediyesi ile İzmir BBSK eşleşti

2022-2023 EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası'nın bugün çekilen Çeyrek Final kurasında, Antalya Konyaaltı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi eşleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan