Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Bakan Fakıbaba ahıra girdi, süt sağdı

Bakan Fakıbaba ahıra girdi, süt sağdı

( ŞANLIURFA – RHA ) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tekirdağ’da bir takım temaslarda bulundu, çiftçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

 Fakıbaba, bakanlık görevine getirilmesinin ardından toplantı ve çalışmalarına ağırlık verdi. Tekirdağ merkeze bağlı Yağcı Mahallesinde (Yağcı Köyü) hayvancılık yapanlar ve çiftçilerle bir araya geldi. Sorunları dinledikten sonra vatandaşlarla sohbet eden ve fotoğraf çektiren Fakıbaba, bir üreticinin ahırına girerek sağım makinesi ile süt sağdı.

AHIRA GİRMEYEN BİR TARIM BAKANI OLMAZ

Çizmelerini giyerek ahıra giren Fakıbaba, gazetecilere yaptığı açıklamada,”Ahıra girmeyen bir tarım bakanı olmaz, hayvancılık bakanı olmaz. Siz gireceksiniz süt sağacaksınız. Efendim çamurlu topraklarda tarlalarda gezeceksiniz. Yoksa yani böyle ekranlarda bu işin olması mümkün değildir. Sizlerden öğreneceğim çok şey var. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu

 SORUNLARA ÇÖZÜM BULDUĞUMUZ ZAMAN BAŞARILI OLURUZ

Sorunlara çözüm bulduklarında başarılı olacaklarının altını çizen Bakan Fakıbaba, şunları kaydetti: “Daha önce hiç inek sağmadım. İlk defa oluyor. Tarım bakanı olmamış olsaydım sağmayabilirdim. Bu artık benim işimin icabı bundan sonra gittiğim her memlekette mutlaka ve mutlaka ilk başta da söyledim ahırlara gireceğim, çamurlu tarlalara gireceğim. Onları koklamadan, o tadı almadan bu işi yapmanın daha zor olduğuna inanıyorum. Bir işi yapacaksanız yerinde öğreneceksiniz. Yerinde öğrenmeden, yerinde o insanlarla sohbet etmeden ve dertlerini dinlemeden bu gün olduğu gibi köylü kardeşlerimle beraber oturduk sohbet ettik, bazıları kızdı bazıları alkışladı. Normal bir olaydır. Ama bizim için arkadaşımız kızıyorsa niye kızıyor, problemleri nelerdir. Onu nasıl çözeriz. Çözümü bulduğumuz zaman o zaman çok daha başarılı oluruz diye düşünüyoruz” diye konuştu.

KURBAN BAYRAMI’NI RAHAT GEÇİRECEĞİMİZE İNANIYORUZ

Kurbanlık ithalatı ve et fiyatlarına değinen Bakan Fakıbaba, şöyle konuştu:”Arkadaşlarımızla birlikte yaklaşık 11-12 gün oldu emin olun sabah-akşam demeden gece-gündüz çalışıyoruz. Buradaki amacımız; hem üreticimizi hem esnafımızı hem tüketicimizi korumaktır. Onları en iyi şekilde, elimizden geldiğince mutlu etmek çabası içerisindeyiz. Amacımız budur. Çalışmalarımızı yaptık, Kurban Bayramı’nı rahat geçireceğimize inanıyoruz. Bayram sonrası için çalışmalarımız var.”

Daha sonra Bakan Fakıbaba; çiftçiler, kamu kurum ve STK’larla bir araya sohbet etti, sorunları dinledi.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan