Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / DEDAŞ’a bir tepki de Saadet Partisi’nden

DEDAŞ’a bir tepki de Saadet Partisi’nden

(ŞANLIURFA-RHA) Protestolara neden olan elektrik kesintilerine değinen Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, “Şanlı şehiriz ancak şansız şehiriz” diyerek elektrik kesintilerini protesto etti.

Şanlıurfa’da protestolara neden olan elektrik kesintileri dolayısıyla DEDAŞ’a karşı tepkiler devam ediyor. elektrik kesintilerinden dolayı DEDAŞ’a bir tepki de Saadet Partisi’nden geldi. Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, düzenlediği basın toplantısında elektrik kesintilerine değinerek “Şanlı şehiriz ancak şansız şehiriz” diyerek DEDAŞ’a tepki gösterdi.

“Etek söylemi için Ankara’ya gidenler elektrik için kılını kıpırdatmadı” ifadelerini de sözlerine ekleyen İl Başkanı Yanmaz,  “Teknoloji o kadar çok gelişti ki elektriği sadece aydınlatma diye düşünmek saflık olur. Hayatımızın her anında yediden yetmişe adeta elektriğe endekslenmişiz. Özelleştirme furyasından TEDAŞ da nasibini alarak bir özel sektöre ihale edildi ve DEDAŞ oldu. Ancak devlet, denetleme mekanizmasını çalıştırmaz, halkını özel sektörün insafına terk eder, anlaşma protokolüne uymazsa, halk böyle perişan olur. Özel sektör böyle temel ve hayati bir konuda tamamen kar ve menfaat açısından davranırsa ve yetkililer buna seyirci kalırsa, suspus olursa işte bugün olduğu gibi Türkiye’nin büyük şehri, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı olan GAP projesinin gerçekleştirdiği belde halkı 50 derece sıcakta kavrulur.” dedi.

 ‘BUGÜNE KADAR KÖKLÜ ÇÖZÜMLER GETİRİLEMEDİ’

“Şanlıurfa şehri şebekelerinin trafo merkezi 1970’te Direkli Mahallesi’ndeki büyük trafo merkezidir.” diyen Yanmaz, “Atattürk Barajı’nın yapılmasından sonra Sıırn’daki tarfo merkezi yapılmıştır. Et-Balık Kurumu yanında ve seki OSM’nin yanında yapılanlar trafo merkezleri değil, tevzi merkezleridir. Yani bugüne kadar köklü çözümler getirilmemiştir. Harran Üniversitesi Sırrın’daki trafo merkezinden besleniyor. Karaköprü yerleşimini her geçen gün arttığı ve yoğun yaşamın olduğu bir ilçemiz ne yazık ki çimento fabrikasının yanındaki trafodan besleniyor ve çok yetersiz kalıyor.” şeklinde konuştu.

Çözüm için önerilerde bulunan Yanmaz, “Şanlıurfa’nın dört tarafında tez elden yeni büyük trafo merkezleri yapılmalı. Günümüzde sistem 15 kilowattla besleniyor. Oysa Urfa’nın eski mahallelerinde Haşimiye gibi 15 kilowattla beslenmektedir. Böyle bir olay Türkiye’nin hiçbir yerinde yoktur ve tadavülden kalkmıştır.” diye konuştu.

‘BU İŞİ SİZ KANGRENE DÖNÜŞTÜRDÜNÜZ!

DEDAŞ’ı işten anlamayan personel aldığına dikkat çeken Başkan Yanmaz, “DEDAŞ, liyakatli işçiler yerine asgari ücretle çalıştırılacak elekriğin E’sinden anlamayan personel alıyor. Böyle bir işletmede çalışacak elemanın EKAD belgesinin olması gerekir. Ancak duyumlarımıza göre işsiz gençlerimiz canı pahasına da olsa bu tehlikeli işlere parayı bastırarak EKAD belgesini alıyor ve çalışıyor. EKAD belgesi olduğunda herhangi bir kazada işveren hiçbir mesuliyet kabul etmiyor ve mesuliyet kabul etmiyor, tazminat ödemiyor. Adeta modern kölelik yapıyor. Ben buradan hükümet ve hükümetin partisinin yerel yöneticilerine ve milletvekillerine sesleniyorum. Bu işi siz kangrene dönüştürdünüz. Susarak ve duymamazlıktan gelerek daha da kördüğüm ve içinden çıkılmaz hale getirmeyiniz. Bu şehrin mağduriyetini, çilesini ve öfkesini bir an evvel dindiriniz.” ifadelerini kullandı.

‘ESAS SORUMLU HÜKÜMET, DEDAŞ’IN SAHİPLERİ VE YÖNETİMİDİR’

“Elektrik kesintisinden aydınlanmanın, serinlemenin dışında, kuyu sulaması yapan çiftçi, esnaf, atölye, sanayici, ev hanımı, hastane, eczane ve asansörde kalıp korkan ve psikolojisi bozulan çocuk ve kadınlar etkilenmektedir.” sözlerinin altını çizen Niyazi Yanmaz, “Besicilik yapan esnaf, hayvanlarına elektrik kesintisinden dolayı su verememektedir. Tankerlerle su taşımak mecburiyetinde kalmaktadırlar. Özellikle elektrikle çalışan aletler kullanan hastalar ve daha satamadığımız birçok olay… hemşehrilerimden ricam DEDAŞ’ta çalışan personele hakaret ederek hırpalamasınlar. Çünkü esas sorumlu hükümet, DEDAŞ’ın sahipleri ve yönetimidir.” şeklinde ifade etti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan