Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / ‘Ayranı yok içmeye, teleferikle gidiyor Karaköprü’ye’

‘Ayranı yok içmeye, teleferikle gidiyor Karaköprü’ye’

(ŞANLIURFA-RHA) Saadet Partisi Haliliye İlçe Başkanı Halil İbrahim Geylan, Şanlıurfa’da uygulamaya geçmesi planlanan teleferik projesi için “Ayranı yok içmeye, teleferikle gidiyor Karaköprü’ye” diyerek eleştirdi.

Başkan Halil İbrahim Geylan, düzenlediği basın toplantısında Şanlıurfa’da muhalefet kanadını güçlendirmeye başlayan Saadet Partisi’nin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Ak Parti’nin Şanlıurfa’da vaat ettiği projelere de değinen Geylan, bu projeleri tek tek halka bildireceklerini söyledi. Halil İbrahim Geylan, dönemin belediye başkanı Celalettin Güvenç tarafından sunulan Karakoyun Deresi Projesi hakkında ise Nihat Çiftçi’nin bu projeyi devam ettirmemesi durumunda istifa etmesi gerektiğini belirtti. Geylan, teleferik projesini de eleştirdi.

‘BİZ SİYASETİ HİZMET MAKAMI OLARAK GÖRÜYORUZ’

“Milli görüş teşkilatlarında görev alınmaz, istenmez; görev verilir.” diyen Geylan, “Urfa’da siyeset atmosferinde çok farklı değişiklikler, dengelerin değişmesi oldu. Bu nedenle Haliliye ilçe başkanlığı görevine getirildim. Siyaset, çok zor şartları olan bir görevdir. Biz bunu makam mevkiden çok hizmet makamı olarak görüyoruz. Saadet Partisi’nin birtakım medyada yaşlıların partisi olarak adlandırırken şu anda Türkiye genelinde en genç başkanlık görevini yürütüyoruz.” dedi.

‘BİZ İKTİDARI ELE ALMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK’

İktidarın olmasının yanında suskun bir kesimin olduğunu ifade eden Halil İbrahim geylan, “Biz Şanlıurfa’da sadece iki yıllığına muhalefet boşluğunu doldurmaya, iki yılın sonunda da bu muhalefet boşluğunu bırakarak artık Şanlıurfa’da iktidarı almak için yola çıktık. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak derken, kucaklayıcı bir tavır alacağımızdan behsediyoruz. İlk yola çıktığımızda söylediğimiz gibi sadece eleştirmekle kalmayacağız, sosyal medyada sorunlara ilişkin tavsiyelerde bulunduğumuz gibi yapıcı bir eleştiri yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da sadece sorunu söylemekle kalmayacağız, biz bunun çözümünü de söyleyeceğiz.” diye konuştu.

‘ZAMAN SAADET PARTİSİ’NİN İKTİDARINA GEBEDİR’

“Artık Şanlıurfa’da herkes şunu çok iyi bilmelidir ki ‘zaman’ Saadet Partisi’nin iktidarına gebedir.” sözlerini sarf eden Geylan, “Şu anda da Şanlıurfa’nın gündemine baktığımız zaman biz bu doğum sancılarını görmekteyiz. Şanlıurfa’da şu anda iktidar suskun. Diğer siyasi partiler suskun. Şanlıurfa’nın çok büyük problemleri olmalarına rağmen hiçbir vatandaş muhalefet yapmıyor. Gönlünde kalbinde Şanlıurfa’ya hizmet sevdası olan bütün kardeşlerimize sadece kapımız değil, gönlümüz de açıktır. Biz bu kardeşlerimizle çalışmak için canla başla çalışacağız. Biz bu yola çıkarken benliğimizi bir kenara bıraktık.” şeklinde ifade etti.

‘KARAKOYUN DERESİ’NDE SANDAL SEFASI GERÇEKLEŞTİRECEKTİK’

Karakoyun Deresi projesine de değinen Başkan Geylan, “Sosyal medyada da gündeme getirdiğimiz gibi Karakoyun Deresi’nde sandal sefası gerçekleştirecektik. Ama Karakoyun’un hali ortada. Hala eski pislik içinde. Lokal düzenlemeler yapıldı, tekrar virane bir halde bırakıldı.” ifadelerini kullandı.

‘NİHAT ÇİFTÇİ, BU VAATLERE SAHİP ÇIKMIYORSA İSTİFA ETSİN’

“Tam üç dönemdir TUGAY’ın taşınacağı gündeme geldi.” ifadelerini sözlerine ekleyen Geylan, “İktidar partisinin 400 proje ile yola çıktıkları projeleri, hepsini tek tek önümüze koyarak Şanlıurfa halkına bu projelerin 30 Mart seçimlerinde verdikleri projeler olduğunu söyleyeceğiz. Belediye başkanı değişmiş olabilir. Başkan Nihat Çiftçi bu benim sorumluluğumda değildir diyorsa, bu vaatleri ben vermedim, bunları gerçekleştirmeyeceğim diyorsa hemen bugün istifa etsin, Şanlıurfa erken seçime götürülsün ve kendi verdiği vaatleri gerçekleştirsin. Bunlar dönemin belediye başkanı Celalettin Güvenç’in vaatleriydi, Başkan Çiftçi, daha sonra halıkın seçmemesine rağmen geldiği için bu vaatleri kabul etmiyorsa istifa etsin. Biz bu projelerin takipçisi olacağız. biz 2019 yılına kadar muhalefetiz ama 2019’dan sonra o anahtarları teker teker getirecekler. Geçmişte Saadet Partisi Şanlıurfa’da birçok hizmet etti. Şu anda da onun ekmeği yeniyor. Su deposunun şebekeleri bile hala Saadet Partisi’nin döşediği şebekelerdir.” şeklinde konuştu.

‘TELEFERİĞİN YAPILACAĞI YER, TURİZME DE HİZMET ETMEYECEK’

Teleferik projesini de eleştiren Halil İbrahim Geylan, sözlerine şöyle devam etti: “Teleferik projesini ayranı yok içmeye, teleferikle gider Karaköprü’ye espirili bir şekilde gündeme getirdik. Urfa’da turizm amacıyla hizmet etmek istiyorsak, teleferiğin yapılacağı yer, turizme de hizmet etmeyecek. Eğer ki bunu gelir kaynağı sağlamak için yapacaksak, teleferik zaten bir gelir kaynağı değil. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın belediye başkanlığı döneminde Harran Üniversitesi’nin mekanik anlamda alt yapısı var, Üniversitemiz bu konuya hakim raylı sistemi buraya getirelim demiştik. Üniversite bu işin teknik boyutunu üstlensin, sizler de bu işin maddi boyutunu üstlenin bu işi halledelim dedik. İnşallah verilen bu vaatlerin sonu Saadet Partisi ile son bulmuş olacak.”

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan