Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Şanlıurfa pamuğu, İran’da en tercih edilenler arasında

Şanlıurfa pamuğu, İran’da en tercih edilenler arasında

( ŞANLIURFA – RHA ) Türkiye tarımının en önemli kentlerinin başında Şanlıurfa’da son dönemlerde adından sıkça söz ettirmeye başladı. Güneydoğu Anadolu Projesi Tarımsal Araştırma Enstitüsü (GAPTAEM) tescil edilen MAY344 adlı pamuk çeşidi başta İran olmak üzere en çok tercih edilen ürünler arasında yer aldı.

Şanlıurfa’da son dönemlerde güzel gelişmeler yaşanıyor. Yenilenebilir enerji noktasında oluşturulan güneş enerji panelleri, damla sulama sistemleri, tohum ve diğer alanlardaki gelişmeler gelecek adına umut vaat etmeye başladı. Geçtiğimiz yıllarda başlanılan ar-ge çalışmaları, meyvesini verdi.

“RANDIMAN 42,5”

Güneydoğu Anadolu Projesi Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü İbrahim Halil Çetiner, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,”Enstitümüz ve 4 enstitünün uzun yıllar ortak çalışması sonucu geçen yıl tescil edilen MAY344 adlı Pamuk Çeşidi Yurtdışında özellikle İran’da da tercih edilen çeşit olmuş. 513 kg/da kütlü verimi olan MAY344 çeşidinin randımanı ise 42.5.” şeklinde konuştu.

İbrahim Halil Çetiner / GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü 

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan