Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Polis süsü gaspa Urfa Emniyeti “dur” dedi

Polis süsü gaspa Urfa Emniyeti “dur” dedi

(Ş.URFA-RHA) – Kendini polis gibi tanıtıp polis kıyafeti ile Suriyeli iş adamını gasp edenlere Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü “dur” dedi.

Olay geçtiğimiz hafta Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde meydana geldi. Suriye uyruklu H.D saat 19.00 sularında evden ayrılmış ve İl Göç İdaresi’ne kimlik kartı çıkarmak için hareket etti. Ancak aradan uzun bir süre geçtikten sonra Suriyeli koca eve dönmeyince eşi soluğu karakolda aldı. Kadının ifadesini alan polis daha sonra kocayı bulmak için harekete geçti.

Cinayet-Gasp büro Amirliğine bağlı ekipler olarak yapılan çalışmada kayıp şahıs H.D. isimli şahıs Haliliye ilçesinde elleri ve ayakları plastik kelepçe ile bağlı şekilde bulundu.Bahse konu olay ile ilgili olarak Cinayet ve Gasp büro amirliği tarafından oluşturulan özel ekibin yaptığı çalışmada, H.D. İsimli işadamının kimlik çıkarma bahanesi ile bir yere çekildiği daha sonra polis süsü verilerek elleri, ayakları bağlanarak gasp edildiği tespit edildi.

Yapılan eş zamanlı operasyonlar sonucunda, Suriyeli H.D’yi kimlik bahanesi ile eve çektiği tespit edilen M.E.K ve H.H.A. isimli Suriyeli şahıslar Gaziantep ilinde gizlendikleri evde, Müştekiyi kimlik bahanesi ile eve çektiği tespit edilen M.E.K ve H.H.A. İsimli Suriyeli şahıslar Gaziantep ilinde gizlendikleri evde, H.D’nin ellerini bağladığı ve parasını gasp ettiği tespit edilen Suriye uyruklu A.E. Haliliye ilçesinde gizlendiği evde, iş adamı olduğu bilgisini çeteye aktardığı ve kaçırılmasında polis süsü vermiş olan kişilere tercümanlık yaptığı tespit edilen Suriye uyruklu K.A. Suriye ye kaçmak üzere hazırlık yaptığı Viranşehir ilçesinde bir köyde, Polis kılığına girdiği tespit edilen İ.H.N. İsimli şahıs da Eyyübiye ilçesinde gizlendiği evde yakalandı.

Yine yapılan operasyonlar sonucunda Suriyeli işadamı H.D’ye ait olan geçirilen 15200 dolar ile 13550 Türk parası kendisine teslim edildi.

Olayda yakalanan, M.E.K. , H.H.A. , A.E. , K.A. , İ.H.A. “nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”suçlarından Çıkarıldıkları mahkemece M.E.K. , H.H.A. , A.E. , K.A. İsimli şüpheliler tutuklandı, İ.H.A. İsimli şahıs ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan