Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Baklavayı bu yıl yemeyebiliriz

Baklavayı bu yıl yemeyebiliriz

(Ş.URFA-RHA) – Adına her ne kadar Antep Fıstığı dense de üretiminin büyük bir bölümü Şanlıurfa’da yapılan fıstıkta yaşanan rekolte düşüklüğü nedeniyle baklaya da zam geldi.

Evlerin ve özellikle yaklaşan bayramında vazgeçilmezleri arasında olan baklavada bu yıl rekor bir zam yaşandı. Kurban Bayramı öncesi yoğun bir tempo yaşayan ve bir yandan da baklava yetiştirme telaşına giren baklavacılar, baklavaya zam yaptı. Baklava üreticileri ise yaşanan zammı keyfi olarak değil fıstıkta yaşanan rekolte düşüklüğüne bağladı. Halk arasında en çok tercih edilen fıstıklı baklavanın kilosu 65 liraya yükseldi.

BAKLAVA YEMEK İSTESEK NE KADAR ÖDEYECEĞİZ?

Yaşanan zamlara rağmen vatandaşlar baklava yemekten geri durmuyor. Özellikle bayrama sayılı günler kala baklavacı dükkanlarında hareketlilik yaşanıyor.Şanlıurfa’da, normal baklava 70 lira, özel kare baklava 85 lira, havuç dilimi baklava 80 lira, yeşil sarma ve bülbül yuvası baklava ortalama 100 liradan satışa sunuluyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan